Målshow på Alfheim

<p class="hidden">Vegard Forren (liggende) forsøker å stoppe TILs Morten Molskred under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Molde i Tromsø. (Foto: Scanpix)</p>
Vegard Forren (liggende) forsøker å stoppe TILs Morten Molskred under eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Molde i Tromsø. (Foto: Scanpix)

<pTre mål av Pape Pate Diouf og utligning av José Mota rett før slutt ga Molde 4-4 borte mot medaljejagende Tromsø i eliteserien fotball.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta:

Tromsø – Molde 4-4 (1-1)

4322 tilskuere

Mål: 0-1 Pape Pate Diouf (25), 1-1 Sigurd Rushfeldt (39), 2-1 Daniel Berg Hestad (selvmål 54), 2-2 Diouf (57), 3-2 Rushfeldt (60), 4-2 Morten Moldskred (66), 4-3 Diouf (73), 4-4 José Mota (87).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Thomas Holm, Molde.

Lagene:

Tromsø: Sead Ramovic – Tom Høgli, Tore Reginiussen, Douglas Sequeira, Hans Åge Yndestad (Roger Risholt fra 76.) – Ruben Yttergård Jenssen (Martin Knudsen fra 64.), Helge Haugen, Tommy Knarvik, Kevin Larsen – Morten Moldskred (Adriano Munoz fra 80.), Sigurd Rushfeldt.

Molde: Jan Kjell Larsen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Christian Steen, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Toni Koskela (Marcus Andreasson fra 83.), Thomas Holm – Daniel Berg Hestad – Mattias Moström (Rune Ertsås fra 70.), Josè Mota (Aksel Berget Skjølsvik fra 90.), Pape Pate Diouf. (©NTB)

Tromsø (NTB): Molde hentet opp 2-4 til 4-4, og gleden var selvsagt stor.

– Det er ikke bare jeg, men hele laget som står bak dette. vi er et lag som aldri gir opp, men kommer tilbake igjen og igjen, sa Diouf etter kampen.

Han spilte helt fantastisk og var banens klart beste spiller, men han ville ha med lagkameratene i hyllesten etterpå.

Med bare ett poeng sakker Tromsø akterut i medaljekampen. Laget er to poeng bak Fredrikstad på sølvplass og to foran Rosenborg på fjerdeplass. Begge de andre skal i aksjon søndag i den tredje siste runden.

Moro

Pape Pate Diouf var kampens store spiller og holdt Molde egenhendig inne i kampen. Senegaleseren scoret tre praktfulle mål, hvorav reduseringen til 4-3 nok står som et av årets mål i årets eliteserie. Diouf kastet seg på akrobatisk vis rundt og banket ballen i mål bak en forfjamset Sead Ramovic.

Men også Sigurd Rushfeldt viste prov på gammel storhet. Finnmarkingen scoret to mål på ekte goalgettervis.

– Det må være «kul» å se Molde spille fotball, for vi har jo vært involvert i en del målrike kamper, sa Molde-trener Kjell Jonevret. Bare Stabæk har scoret flere mål enn Molde i år. Bare HamKam har sluppet inn flere.

– Det så mørkt ut på stillingen 4-2, men vi visste at dersom vi kunne få et reduseringsmål så ville Tromsø få nerver. Da ville det være skikkelig kamp igjen. Målet kom, og da var det bare å gamble, sa Molde-treneren. Han la til at nå er målet å få en skikkelig plassering i årets eliteserie.

Skuffet

For Tromsø må uavgjort føles som en stor nedtur. Hjemmelaget koblet et formidabelt grep rundt kampen i 2. omgang, og burde kontrollert inn kampen på 4-2. Men et hardtkjempende Molde-lag kom tilbake og fikk med seg et noe heldig bortepoeng. Motas utligning kom i det 87. minutt.

Tromsøs første mål var et selvmål av Daniel Berg Hestad, mens Rushfeldts spissmakker Morten Moldskred satte inn 4-2 i det 66. minutt.

– Vi sviktet i konsentrasjonen, og det så ut som om spillerne var fornøyde med prestasjonene som lå bak 4-2-ledelsen og bare ville hjem mot slutten. Da krydde det av individuelle feil, mente trener Steinar Nilsen.

– Jeg kan gjerne innrømme at vi er veldig skuffet etter å ha rotet bort tre poeng i denne kampen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus