Frank Lampard og Chelsea fikk en enkel oppgave på Riverside i dag. (Foto: Scanpix)

<pEt skadeskutt Chelsea herjet med Middlesbrough, men Liverpool svarte på tiltale. Den engelske toppfotballen lever i beste velgående.</p

Kampfakta:

Middlesbrough – Chelsea 0-5 (0-1).
C: Salomon Kalou (14, 53), Juliano Belletti (51), Frank Lampard (63), Florent Malouda (67). T: 29.221.

London (NTB): Med 20 poeng er både Chelsea og Liverpool ubeseiret i den engelske toppserien hittil.

Lørdag var det Chelsea som imponerte mest. Det forteller 5-0 borte mot Middlesbrough det meste om. Chelsea leverte en 2.-omgang det luktet svidd av. Da skrudde Chelsea opp tempoet for alvor.

Salomon Kalou var den eneste som nettet før pause. Etter hvilen puttet Kalou nok en, og også Juliano Belletti, Frank Lampard og Florent Malouda fant veien til nettmaskene.

Seieren sier litt om Chelseas styrke. De spilte uten spillere som Michael Ballack, Petr Cech, Didier Drogba og Michael Essien.

Manager Luiz Fleipe Scolari nektet å ta av etter storseieren.

– Vi har fortsatt en lang vei for å bli seriemester. Vi har jobbet hardt for å forberede oss, og spillerne vet hva som kreves. De vet hvordan de skal opptre uansett hvordan jeg setter opp laget, sa Scolari.

Snudde

Dansken Daniel Agger fikk spille midtstopper for første gang på over et år for Liverpool. Det kunne gått bedre. Agger tabbet seg regelrett ut da Wigan tok ledelsen 2-1 rett før pause.

Heldigvis for de røde snudde de i 2. omgang, og Agger hjalp til. Han spilte opp nederlenderen Dirk Kuyt som fikk æren av å score seiersmålet. Det sto igjen fem minutter å spille da Liverpool gjorde 3-2. Kuyt scoret også før pause, mens Albert Riera sto bak Liverpool tredje scoring. Wigans toppscorer Amir Zaki scoret begge for sitt lag.

Arsenal vant

Arsenal gjorde som Liverpool. De snudde mot Everton, som ledet 1-0 til pause i Nordøst-London. Leon Osman scoret etter 9 minutter. I 2. omgang viste Arsenal hvorfor de er på 3.-plass i serien med sine 16 poeng. Først utlignet Samir Nasri, deretter ga innbytteren Robin van Persie laget ledelsen før stjerneskuddet Theo Walcott satte spikeren i kista.

John Carew spilte hele kampen da Aston Villa «bare» klarte 0-0 hjemme mot Portsmouth. Aston Villa pøste på med lange baller opp mot Carew uten uttelling.

Bolton og Blackburn også spilte uavgjort 0-0, og samme resultat ble det mellom Fulham og Sunderland. (©NTB)

MANDAG KAN DU SE ALLE HØYDEPUNKTENE FRA PREMIER LEAGUE PÅ ABC TV.