Gir sin støtte til Obama?

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<pUSAs tidligere utenriksminister og forsvarssjef Colin Powell, som har tjent tre republikanske presidenter, kommer søndag trolig til å slutte opp om demokraten Barack Obama.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunngjøringen kommer når den 71 år gamle eksgeneralen stiller opp i programmet Meet the Press på fjernsynskanalen NBC, skriver The Guardian.

En støtteerklæring fra Colin Powell vil være en stor fjær i hatten for Obama, som fra før har sikret seg en komfortabel ledelse på John McCain ifølge meningsmålingene.

Fredag stilte også de innflytelsesrike avisene Washington Post og Los Angeles Times seg bak Obama på lederplass.

Powell sa tidligere i år at han ville avvente fjernsynsduellene mellom Obama og McCain, før han valgte side. Den tredje og siste TV-debatten ble holdt onsdag.

Enkelte frykter at en støtteerklæring fra Colin Powell vil virke mot sin hensikt for Obama, med den daværende utenriksministerens uriktige påstander om Saddam Husseins masseødeleggelsesvåpen friskt i minne.

Powell var nasjonal sikkerhetsrådgiver under president Ronald Reagan på slutten av 1980-tallet, ble forsvarssjef under president George Bush i 1989 og var utenriksminister under president George W. Bush fra 2001 til 2005. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus