KONSERT: August Burns Red – John Dee, Oslo, fredag 17. oktober 2008

Rødglødende intenst

<p class="hidden"> Vokalist Jake Luhrs oppviste en kraftanstrengelse av de sjeldne under fredagens konsert. (Foto: Truls Steinung)</p>
 Vokalist Jake Luhrs oppviste en kraftanstrengelse av de sjeldne under fredagens konsert. (Foto: Truls Steinung)

<pFredag kveld fikk Oslo og John Dee besøk av det amerikanske Metalcore-bandet August Burns Red.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undertegnede var spent på å høre dette bandet live, i og med at de to platene de har rukket å gi ut til nå, inneholder umenneskelige mengder massive riff, raske gitarlinjer og et generelt skremmende tight sound som jeg var redd skulle være vanskelig å gjenskape live. Jeg hadde tydeligvis ikke noe å bekymre meg for.

Bandet hører altså til i den etter hvert ganske så omfattende metalcore/post-hardcore-retningen sammen med for eksempel Underoath og Norma Jean og enormt mange andre band. Det som kanskje skiller August Burns Red fra mengden, er den gjennomgående ekstremt høye intensiteten og de fremtredende raske melodiriffene. Bandets første langspiller «Thrillseeker» led faktisk etter min mening delvis under at den rett og slett ble for mye å fordøye. Dette ble i stor grad rettet opp på «Messengers» fra i fjor, der variasjonen og dynamikken var større og låtene mer fokuserte.

Bassist Dustin Davidson spilte upåklagelig (Foto: Truls Steinung)Bassist Dustin Davidson spilte upåklagelig (Foto: Truls Steinung)

Da bandet kom på scenen ca. 22.45 og sparket igang første låt var det i hvert fall ingenting å si på energien. Stemningen var også brukbar i salen selv om den bare var litt over halvfull. Bandet måtte imidlertid jobbe litt med å få skikkelig fart på publikum, noe de absolutt fikk til og mot slutten var det skikkelig moshpit-tilstander foran scenen. Bandet bar nok likevel litt preg av at de er vant til mer umiddelbar respons, slik de sikkert oftere får hjemme i USA.

Låtutvalget var en passe blanding av nytt og gammelt og det meste fungerte strålende for bandet. Lyden var strøken og de fremførte låt etter låt med utpreget selvsikkerhet. Spesielt vokalist Jake Luhrs var tydelig fast bestemt på å holde trøkket oppe og imponerte med stor utholdenhet og tilstedeværelse på scenen.

August Burns Red planlegger visstnok slipp av en ny fullengder våren 2009, en plate som burde være på alle metalinteressertes ønskeliste. Vi får håpe en ny europaturné ikke er for langt unna.

Til slutt er det absolutt verdt å nevne oppvarmingsbandet Iskra fra Horten. De gjorde en fantastisk jobb, og jeg ser for meg at de er på god vei oppover i det norske metal-landskapet.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus