Klart for første seriefinale

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<pMed seier mot Brann på søndag er Daniel Nannskog og Stabæk seriemester. Men noen lett match får ikke Bærumslaget i Bergen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24. serierunde

Lørdag 18.10. Kl. 19.00:

Tromsø - Molde

Søndag 19.10. Kl. 18.00:

HamKam - Lyn

Fredrikstad - Viking

RBK - Strømsgodet

Aalesund - Bodø/Glimt

Kl. 20.00:

Brann - Stabæk

Mandag 20.10. Kl. 19.00:

Vålerenga - Lillestrøm

Tabellen taler sitt tydelige språk: Når det gjenstår tre kamper har Stabæk 48 poeng, seks mer enn Fredrikstad på andre og ni poeng mer enn Tromsø på tredjeplass.

Men gratis skal ikke Stabæk få gullmedalje, lover Brann-kaptein Eirik Bakke.

- Vi gleder oss til en viktig kamp, det betyr mye for spillerne, fansen og Mons (Mons Ivar Mjelde, red.anm.) at vi gjør en god sesongavslutning. Stabæk kommer nok til å vinne gull, men de skal ikke få vinne det her, sier Bakke til bt.no

Samme Bakke sa for øvrig etter tapet mot Molde at han vurderer å trekke seg som kaptein. Nå sier han:

- Det var sagt i kampens hete. Jeg håper å være kaptein i Brann også neste sesong. Det er stort for meg å være kaptein i denne klubben, sier Bakke.

- Vanskelig kamp

Stabæks ekvilibrist Alanzinho pådro seg en strekk under trening mandag, men Brann-kampen skal ikke være i fare. Brasilianeren trente for fullt fredag, og han gleder seg til det trøkket som venter i Bergen.

-Vinner vi, mener jeg det er 99 prosent sikkert at vi tar gull. Men det blir en vanskelig kamp, Brann er ikke lette å møte i Bergen, sier Alanzinho til budstikka.no.

- Det kommer til å bli en krig, og jeg er sikker på at Brann vil gi alt. Forhåpentligvis har de ikke en superdag. Ved siden av kampen på Lerkendal, er nok dette årets tøffeste borteoppgjør, sier tippeligaens toppscorer, Daniel Nannskog til vg.no.

Kveldens kamp, Tromsø mot Molde på Alfheim, har ingen stor praktisk betydning for Molde. For Tromsø derimot, handler om å berge en medaljeplass – og helst av nest edleste valør.

Tromsø tapte borte mot Viking i forrige serierunde, mens Molde snudde 0-2 til 3-2 - med en mann utvist – og berget plassen i Tippeligaen.

Reginiussen klar igjen?

Ifølge hjemmesiden til Tromsø, blir ikke Miika Koppinen (fikk seg en kraftig smell på trening denne uken) kampklar før tidligst mot Brann neste helg.

Tore Reginiussen er på vei tilbake, men det er ennå ikke bestemt om han spiller mot Molde.

I kampen om gullet, men mest sannsynlig sølvet, skal Fredrikstad bryne seg mot Viking søndag kveld.

Fredrikstad gjorde en sterk kamp borte mot Lillestrøm i forrige serierunde og slo LSK 2-1.

Og FFK har historien på sin side i dette oppgjøret. Dersom statistikken fra tidligere møter mellom Fredrikstad og Viking skal legges til grunn, må man helt tilbake til 1973 for å finne siste gang Viking vant en kamp i øverste divisjon på bortebane mot Fredrikstad.

Optimist

Viking-trener Uwe Rösler er imidlertid klar på at klubben vil avlive skrekkstatistikken fra borteturene til Østfold.

– Slike tall er til for å brytes. Vi har slått Tromsø på bortebane tidligere denne sesongen, sier Rösler til aftenbladet.no.

Han tror Viking kan gjenta bedriften i oppgjøret mot serietoer Fredrikstad.

– Vi har hatt gode treninger denne uken, og når vi gjør ting enkelt, og spiller effektiv fotball med entusiasme, har vi gode muligheter til å ødelegge statistikken, sier Rösler.

Fredrikstad og Tromsø utfordres om medaljeplassene av Viking og Bodø/Glimt. Men først og fremst av formsterke Rosenborg.

At Per Ciljan Skjelbred er tilbake på banen igjen når Rosenborg tar imot Strømsgodset på Lerkendal, er godt nytt for RBK.

Midtbanespilleren skadet seg i kampen mot Lyn 5. oktober, og det var ventet at han ville være ute minst 4-6 uker. Men unggutten overrasker alle.

– Han er klar, ja. Han trente for fullt torsdag og fredag, sier Rosenborgs presseansvarlig Harald Pedersen.

Steffen Iversen er med i troppen, men på grunn av kneskade er det tvilsomt om han spiller.

Taper Fredrikstad og Tromsø i helga er det duket for en særs spennende innspurt i årets tippeliga.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus