- Mangel på matglede kan gi overvekt

<p class="hidden">Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

<pOvervekt er ikke et resultat av overdreven matglede. Tvert imot mener forskere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mat handler ikke bare om å få i seg næring. Vi føler også velvære ved å kunne nyte maten og bli mett. Hjernen ”belønner” oss ved hjelp av det kjemiske nervesignalet dopamin når vi spiser, som gir oss glede av å nyte maten og bli mett.

Nå har forskere ved University of Oregon funnet ut at kvinner som har nedsatt evne til å registrere disse belønningssignalene i hjernen, er mer utsatt for å legge på seg.

- Dette er det første klare beviset for en sammenheng mellom det at overvektige personer kan ha nedsatt matglede, og spiser mer for å kompensere, sier Eric Stice, seniorforsker ved Oregon Research Institute ifølge forskning.no.

Stice testet hjerneresponsen hos 33 kvinner som fikk servert milkshake. Deretter ble kvinnenes vekt fulgt over ett år. Testpersonene som hadde redusert kjemisk hjernerespons når de drakk milkshaken, hadde større tendens for å gå opp i vekt.

- Det er mulig at atferdsmessige eller farmakologiske inngrep kan korrigere denne belønningssvikten, og hindre og behandle overvekt - noe vi nå er i ferd med å forske på, tilføyer Eric Stice.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus