- Flere svensker er terrorister

<pMannen som ble drept i kamp med amerikanske styrker i Irak, var ikke eneste svenske som har deltatt i terroraksjoner utenlands. Sikkerhetspolitiet Säpo vet om flere andre, skriver Dagens Nyheter.</

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 43 år gamle svenske statsborgeren med bakgrunn fra Marokko mistet livet i et sammenstøt i Mosul for snaue to uker siden. Han skal ha vært medlem av et islamistisk nettverk i Stockholm-forstaden Brandbergen, het det på avisens nettsider fredag.

– Det alvorligste er at vi vet om flere unge mennesker som ønsker å dra, og noen som faktisk har dratt, sier Mats Paulsson som er sjef for Säpos antiterrorenhet. De er trolig islamister, men Paulsson vil ikke knytte dem til noe bestemt muslimsk miljø.

– Det ville være jevngodt med skittkasting mot de muslimer og muslimske trossamfunn vi har her i landet. Men det fantes et forsamlingslokale for en gruppe personer som mente at vold og terror kunne godtas ut fra islamistisk lære, framholder han.

Han vil ikke kommentere amerikanske opplysninger om at mannen som omkom i Mosul, sprengte seg selv i lufta. Men Mats Paulsson korrigerer bildet av 43-åringen som lite intelligent, og sier at han var en aktiv mann med et stort kontaktnett. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus