Titanic-overlevende må selge minnene

<p class="hidden"> Opp til 1.500 mennesker omkom, da kjempeskipet Titanic (bildet) sank i 1912. Millvina Deanmens en av bare 705 som ble reddet. Foto: scanpix</p>
Opp til 1.500 mennesker omkom, da kjempeskipet Titanic (bildet) sank i 1912. Millvina Deanmens en av bare 705 som ble reddet. Foto: scanpix

<pMillvina Dean var bare to måneder gammel da hun ble reddet fra det synkende Titanic. I dag er hun den siste gjenlevende etter forliset, og nå må hun selge det hun fikk med seg fra skipet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun trenger pengene for å betale for kost og losji på pleiehjemmet der hun bor. Etter at nå 96 år gamle Millvinas problemer ble kjent, har sympatierklæringer og tilbud om støtte strømmet inn fra hele verden, skrev den britiske avisen Southern Daily Echo fredag.

Reddet

Millvina, hennes bror og hennes mor ble plukket opp av et annet skip etter at Titanic sank i 1912 og brakt til New York. De var blant de heldige: Til sammen omkom et sted mellom 1.350 og 1.500 mennesker i forliset, mens bare 705 overlevde.

Blant gjenstandene som lørdag skal selges på auksjon, er en koffert med klær de fikk av snille mennesker i USA.

– Denne kofferten var alt de eide i verden, sier auksjonarius Andrew Aldridge som håper å skaffe Millvina 3.000 pund eller vel 34.000 kroner.

Ved siden av kofferten skal sjeldne bilder og en samling brev knyttet til Titanics forlis gå under hammeren lørdag. Millvina måtte flytte på pleiehjem i Ashurst i det sørvestlige England, etter at hun brakk hoften for to år siden.

Sjokkert

– Jeg er sjokkert over måten eldre mennesker blir behandlet på, sier operasangeren John Fitz-William fra Chicago til Southern Daily Echo. Han vil gi et champagneglass av krystall fra Titanic til auksjonen, for å bidra litt til å hjelpe Millvina.

En veldedig organisasjon i Belfast, der Titanic ble bygd, vil by på hele Millvina Deans samling. Hvis de får tilslaget, skal gjenstandene med tiden utstilles på et flytende museum i den nordirske hovedstaden. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus