Taper velgere på finanskrisen

<p class="hidden">Frp-formann Siv Jensen. Foto: Scanpix </p>
Frp-formann Siv Jensen. Foto: Scanpix

<pSiv Jensen medgir at regjeringspartiene har styrket seg som følge av finanskrisen, men hevder grunnlaget for Frps vekst på meningsmålingene fremdeles er til stede.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I urolige tider samler deler av befolkningen seg om det de kjenner, selv om det ikke nødvendigvis er noe de liker. Men årsaken til flukten fra de rødgrønne, er fortsatt til stede. Det er ikke mer vann i svømmebassengene og det skinner ikke av eldreomsorgen for å si det forsiktig, sier Frp-formannen til NTB.

Hun er ikke urolig for at partiet hennes skal havne på defensiven etter svake målinger i Aftenposten og Vårt Land fredag. Tvert imot mener hun det er bra med et tilbakeslag nå.

– Det er sunt, fordi det ville vært mye mer krevende å gå inn i valgkampen med veldig høye meningsmålinger. Jeg sa gjentatte ganger da målingene var skyhøye, at jeg møtte dem med skrekkblandet fryd, sier Jensen.

I fall

Kommentatorer og valgforskere har pekt på at finanskrisen kom svært beleilig for en regjering under press. Med nytt statsbudsjett og en tiltakspakke på 350 milliarder kroner til finanssektoren, har Kristin Halvorsen (SV) og Jens Stoltenberg (Ap) hatt klippekort i alle mediekanaler.

– Ja, vi har en nedgang på målingene, men jeg er ganske sikker på at dette vil forandre seg, sier Jensen.

I en måling Respons har laget for Aftenposten går Fremskrittspartiet tilbake hele 6,6 prosentpoeng til 25,1 prosent, mens Arbeiderpartiet går fram 3,6 prosentpoeng til 31,5 prosent. SV går fram til 7,4 prosent, mens Senterpartiet går tilbake med 1,4 prosentpoeng og nærmer seg faretruende sperregrensa med en oppslutning på 4,2 prosent.

I Norstats partibarometer for Vårt Land går Ap fram 1,4 prosentpoeng til 30,9 prosent, mens Frp faller like mye og ender på 26,8 prosent. SV faller 0,9 prosentpoeng til 6,3 prosent, mens Senterpartiet står så å si på stedet hvil med en oppslutning på 6,1 prosent.

– Ikke lett for Jens

Siv Jensen mener Jens Stoltenberg har fått god uttelling på det hun beskriver som stadige angrep på Fremskrittspartiet.

– Han har med stor suksess hakket på Fremskrittspartiet fryktelig lenge. For eksempel brukte han halve taletiden i trontaledebatten på å angripe oss, i stedet for å være statsminister og snakke om hva regjeringen skal gjøre for å møte vanskelige tider, sier hun.

Jensen legger til at det er altfor tidlig å snakke om rødgrønn valgseier, ett år før valget.

– Jeg tror ikke dette vil bli en tur i parken for Jens Stoltenberg. Han må de nærmeste månedene på banen og forsvare hvorfor regjeringen ikke klarer å bekjempe kraftig vekst i arbeidsledigheten og hvorfor det kommer kutt i skole og eldreomsorg. Han bør på ingen måte innkassere noen valgseier ennå, han kommer tvert imot til å få det vanskelig framover, sier Frp-formannen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus