Ikke Keane

<p class="hidden"> </p>
 

<pLufta har gått ut av Keane-ballongen</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Det vanskelige tredjealbum»-syndromet slår hardt ut for Keane. Etter kanondebuten med albumet «Hopes And Fears» i 2004, med 61 uker på VG-lista og mer enn 5 millioner solgte album på verdensbasis, har bandet slitt med å komme opp med nye ideer verdt å høre på.

Det «nye» Keane kommer med denne gangen er litt 80-talls synth/elektronisk- basert pop hentet fra band som ABC, Tears For Fears og Scritti Politti som de igjen blander med sin egen fattigmannsversjon av Coldplay og Manic Street Preachers.

Åpningslåta «Spiralling» tenner håpet og gnisten. En knall radiolåt som fortjent ble kåret til beste låt på Q Awards i høst. Den ble også den mest nedlastede låten i Universals historie med mer enn en halv million nedlastinger på en uke, og var allerede i sin første uke den mest spilte låten på verdensbasis i august.

Men her stopper all positiv omtale av Keanes nye plate! For de slår rett over i den dårligste Manic Street Preachers-kopien jeg har hørt på lenge, «The Lovers Are Losing». På «Better Than This» flørter de med David Bowies tidlige 80-talls uttrykk blandet med synthbasert Positive Noise / ABC- aktig pop som igjen sklir over i funky beats på elektronisk baserte «You Haven't Told Me Anything». En stillestående Tears For Fears-aktig sak som ikke treffer noen. Tittelsporet er en kjønnsløs poplåt i Travis/ Coldplay-land, og på «You Don't See Me» er melodien sporløst forsvunnet.

Ingenting er så ille som et stort band som ikke har noe å bidra med lenger, og lufta har definitivt gått ut av Keane-ballongen. Keane kan kanskje sjarmere seg gjennom et tenåringstreff på Kløfta, men stilt opp mot veggen overfor platekjøpere som har kjøpt de siste platene med Coldplay og Manic Street Preachers er dette avslørende dårlig. Forvent et samlealbum med Keane neste gang. Med alle låtene fra debutalbumet og kun «Spiralling» fra denne!

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus