Snakker sammen etter 36 år

<p class="hidden">Det ligger an til forlik mellom etterlatte og staten etter en flyulykke som fant sted i 1972 på Grytøya i Troms. Her ser vi at et helikopter frakter mannskap og materiell til søk etter det havarerte flyet. Foto: Sørvoll, Nordlys / SCANPIX.</p>
Det ligger an til forlik mellom etterlatte og staten etter en flyulykke som fant sted i 1972 på Grytøya i Troms. Her ser vi at et helikopter frakter mannskap og materiell til søk etter det havarerte flyet. Foto: Sørvoll, Nordlys / SCANPIX.

<pDet ligger an til forlik mellom de etterlatte og staten 36 år etter at 17 mennesker omkom da en full pilot styrtet et fly på Grytøya i Troms.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At piloten var beruset har vært kjent siden 1972, men etter at rapporten ble frigitt våren 2005 ble de etterlatte kjent med at Forsvaret lot piloten fortsette å fly - til tross for at flygerens hang til alkohol var godt kjent blant kolleger. To år før ulykken anbefalte majorens nærmeste overordnede at han skulle settes på bakken, etter flere advarsler for fyll. Han ble ikke hørt.

De etterlatte stevnet derfor staten, representert ved Forsvarsdepartementet. De mener at Forsvaret handlet uaktsomt ved at det ikke ble satt i verk tiltak når man kjente til fartøysjefens alkoholproblemer.

Før et eventuelt erstatningssøksmål kan fremmes, må det først avgjøres om saken er foreldet. Det var foreldelsesspørsmålet som skulle avgjøres i Trondenes tingrett 14. og 15. oktober.

Men nå, kun få dager før rettssaken skulle startet, snakker partene sammen. Hva innholdet i samtalene er, er ukjent, men begge parter bekrefter at samtaler finner sted.

- Departementet tar sikte på å forhandle med oss. Det er foreløpig ikke noe substans i samtalene, men vi utsetter rettsmøtet, slik at vi får mer tid på oss, sier høyesterettsadvokat Arne Meltvedt til ABC Nyheter.

Samtalene bekreftes også av Forsvarsdepartementet:

- Jeg kan bekrefte at det pågår samtaler mellom partene, sier pressekontakt Helene Løten i Forsvarsdepartementet til ABC Nyheter.

Hun ønsker ikke å utdype hva som kan komme på bordet av eventuelle tilbud.

Les også:

Stevner staten etter dødsulykke

Krever erstatning etter flyulykke - får ikke svar

Stevnes på nytt etter flyulykke.

Personvernpolicy