Seasick Steve: «I Started Out With Nothin’ And I Still Got Most Of It Left» (Warner) / Boo Boo Davis: «Name Of The Game» (Black & Tan) / Gravelroad: «Shot The Devil» (Uncle Larry’s)

Tre høstlige bluesperler

<p class="hidden">Seasick Steve. Foto: Warner Music (promo)</p>
Seasick Steve. Foto: Warner Music (promo)

I ukas Blues Groove har Øyvind Pharo tatt for seg de nye platene til Seasick Steve, Boo Boo Davis og Gravelroad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er noe nesten uvirkelig over suksessen til amerikanske Seasick Steve (60+) som i over førti år fristet tilværelsen som ukjent omreisende gatemusikant og livnærte seg med alle slags strøjobber når han ikke var uteligger og togboms i USA. Usikkerheten om hva som er myter og hva som er sant, i hans liv har Seasick utnyttet behendig til å bygge opp mystikken rundt seg selv som artist, men ikke på annen måte enn å være seg selv.

Det løsnet for ham etter at han slo seg ned på Notodden sammen med sin norske kone (etternavnet Wold har han tatt fra henne), og det var der han først spilte inn sin primitive uteligger- talkin'-country blues-musikk med albumet «Cheap» (2004) og senere «Doghouse Music» (2006).

Opptredenen på Jools Hollands nyttårs-show på BBC TV i 2006 gjorde ham til kultartist over natta i England, og når han nå har utgitt sitt tredje CD-album på Warner Brothers UK har han også gjort seg til midlertidig engelskmann av seg ved å slå seg ned i Norfolk sammen med sin Eva.

Mange har sammenlignet hans fenomenale publikumstekke og utstråling, sjelfylte, grumsete sang og heftige gitarriff på åpne nervetråder med den avdøde Mississippi Hill Country-kjempen R.L. Burnside, som for øvrig var omtrent på samme alder som Seasick Steve da han fikk et gjennombrudd hos et forholdsvis ungt publikum som hadde fått sin rocksmak formet av punk og grunge.

Blues-DJ Dave Sheather, Gravelroad-frontmann Stefan Zillioux og Blues Grooves utsendte. Foto: MuttbucketBlues-DJ Dave Sheather, Gravelroad-frontmann Stefan Zillioux og Blues Grooves utsendte. Foto: Muttbucket

R.L. Burnsides musikk var repetitiv trance-blues med et kjernerepertoar av gamle såkalte field hollers med påkallelser av Gud, djevel, kvinner og whiskey ispedd anekdoter både fra afro-amerikansk folklore og sangerens eget bluesliv. Burnside greide seg godt alene som en countryblues-mann à la Lightnin' Hopkins, men da han begynte å opptre med Kenny Brown som ekstra gitarist og trommeslagere som kunne spille fort og hissig, la han grunnlaget for framveksten av de minimalistiske punkblues-komboene som det kryr av i dag. Bassløse trioer, duoer og enmannsband med sanger/gitaristen plassert bak diverse snoranordninger og overføringsledd til basstromme, hi-hat og skarptromme med mer.

Burnsides arvtaker

Sånn sett og i kraft av sin popularitet er Seasick Steve blitt R.L. Burnsides arvtaker. Han greier seg for det meste både uten band og trommis. Han komper seg selv på diverse skakke og spesiallagede etno-kitsch-gitarer, med tre eller fire strenger, eller til og med bare en enstrengs Diddley Bow bygd av Mississippi-legenden Super Chikan (selv norgesaktuell i oktober og tilgjengelig med sin forrykende plate «Sum Mo' Chikan» på Vizztone Records), og rytmen forstørrer han med sin Mississippi Drum Machine (MDM) - frembrakt av tramping på en treplate forsynt med et registreringsskilt for staten Mississippi.

«I Started Out With Nothin’ And I Still Got Most Of It Left»«I Started Out With Nothin’ And I Still Got Most Of It Left»

Hans suksess er lo-fi-musikkens endelige triumf, selv om lyden på hans ferske «I Started Out With Nothin And I Still Got Most Of It Left» både er blitt skarpere og dypere enn tidligere, er det et langt stykke fra å være polert. Jeg vil snarere si at det låter fett. Og de 14 sporene består av mye mer musikk enn de to tidligere platene som hadde lange partier med rene spoken word-innslag. På de luxe-utgaven av den nye CD-en er det imidlertid lagt inn seks bonusspor med plenty av Steves fortellinger om livet som hobo og omreisende musikant. De som elsker den siden av ham bør definitivt sikre seg CD-utgaven med bonussporene.

Flere av låtene har bare ham selv og akustisk slidegitar i en selvbiografisk folkblues-stil, slike som «My Youth» og «Walkin' Man» og den usigelig vakre «Fly By Night» med slike sære, eteriske harmonier som kjennetegner Skip James' form for Delta blues. I kontrast til hans lyriske, dempede countryblues står de hardtslående juke joint-boogiene hvor Dan Magnusson fra hans band The Level Devils hamrer på trommene og Steve selv høres ut som han svir av en hel låve med fuzz og slide og synger som en krysning av Dr. John og en svovelpredikant.

Her er det flere høydepunkter, togbluesnummerne «St. Louis Slim» og «Prospect Lane», sangen om den billige drankervinen «Thunderbird», og ikke minst tittelsporet «Started Out With Nothin'» som starter hele ballet og har stemmepålegg fra to gospeltrente kvinnevokalister i et gåsehudrefreng inspirert av «Rollin' And Tumblin'» - sangen som Seasick Steve avslutter hele albumet med og svært historiebevisst krediterer Hambone Willie Newbern for hans innspilling fra slutten av 1920-tallet. Her skal også nevnes at Seasick gjør ære på en annen av sine mentorer med sin versjon av Fred McDowells «Levy Camp Blues».

Det er også noen utsøkte gjestespill på albumet. Ruby Turner synger en supersexy heftig duett i «Happy Man». En annen duettmester er Nick Cave som har med seg sitt Grinderman når han synger på «Just Like A King». Skotske KT Tunstall korer, spiller rytmegitar og spiller veldig 60-talls-kul tverrfløytesolo på en frekk coverversjon av Box Tops-hiten «The Letter». Bokstavelig talt vel blåst på en spennende og sammensatt plate fra et av Nu-Bluesens ikoner.

BooBoo Davis

En som også har levd bluesen og som i godt voksen alder ser ut til å kunne leve av bluesen, er Boo Boo Davis, oppvokst i Drew, Mississippi, i hjertet av Mississippi-deltaet midtveis mellom Dockery Plantation og Parchman Farm, der Charley Patton, Tommy Johnson og andre udødelige bluesnavn både lærte og praktiserte sitt fag. Boo Boo Davis er et ledd i denne tradisjonen, men forlot deltaet og endte i husbandet i en av de mer viderekomne bluesklubbene i East St. Louis, Missouri på en tid da denne byen var i ferd med å få fram navn som Albert King, Ike Turner, Chuck Berry og Little Milton.

«Name Of The Game»«Name Of The Game»

I dag kalles Boo Boo Davis en survivor fra Mississippis siste store bluesgenerasjon, og han har gitt ut flere kritikerroste plater. For tiden er han knyttet til hollandske Black & Tan Records som nylig har gitt ut «Name Of The Game», med Boo Boo som sanger og kraftfull munnspiller og med hollenderne Jan Mittendorp på gitar og Jan Gerritse på trommer og perkusjon.

Albumet er modernisert funky deltablues, med en anelse Hill Country-blues i sine bassløse arrangement med dundrende tromming. Mittendorps gitarspill bruker rikelig med wah-wah, uten at det virker som utvendig effektmakeri. Det er sjelfullt og det fremhever den mektige røsten til Davis.

Åpningssporet «Dirty Dog» går i vinner-riffene både fra «Nutbush City Limits» og Bobby Rush' bluesfunk fra «Chicken Heads». Den sensuelle og tunge «I'm Comin' Home» kan minne om Junior Kimbrough, men etter å ha kjørt gjennom alle tretten låtene, så er likhetspunktene med flere andre artister, det være seg Howlin' Wolf, Bo Diddley eller Sonny Boy Williamson, bare en bekreftelse på at dette er en artist som har absorbert hele den klassiske Delta-Chicago-bluesen og tilføyd sin personlige touch.

Alle låtene er signert Davis og/eller i samarbeid med Gerritse og Mittendorp, og trioen er samspilt som en eneste stor bankende bluespuls. I november er de ventet til Norge.

Gravelroad

Fra Seattle, Washington kommer medlemmene i den unge trioen Gravelroad, som i årevis hadde begravd seg i de kaller moderne mørkemusikk, bluesen til Junior Kimbrough, Burnside, T-Model Ford og Fred McDowell, før de rundt 2005 oppsto som et band med en visjon om å lage sitt eget inspirert av de gamle mestere. I sommer så jeg dem på Deep Blues Festival i Lake Elmo, Minnesota som et eminent backingband for T-Model Ford.

«Shot The Devil»«Shot The Devil»

Trioen er Stefan Zilloux (gitar/sang), Martin Reinsel (trommer/hyl), J. Kirby Newman, (bass, gitar) og på sitt album «Shot The Devil» (Uncle Larry's Records) lever de opp til sine ambisjoner. Dette er mørkt, magisk og drivende.

Billedskapende musikk med tekster om drift og død, galskap og hevn, sex, kjærlighet og forløsning. Her er steintøffe instrumentaler av typen Cooder møter Beefheart-kalbier, som åpningssporet «Fred # 3» , formodentlig nok en hyllest til Fred McDowell.

Tittelsporet er rystende badman-ballade ikke så ulik Nick Caves versjon av «Stagger Lee». Stygt og møkkete. Dette bandet plasserer seg helt i tetskiktet av de nye punkblues-gruppene med et referanser som har mye til felles med The Black Keys, uten at de kan beskyldes for å etterligne dem. De gjør det på sin egen måte, og det er ingen dårlig attest.

Seasick Steve: «I Started Out With Nothin' And I Still Got Most Of It Left»

(Warner)
Karakter: 8/10

Boo Boo Davis: «Name Of The Game»

(Black & Tan)
Karakter: 7/10

Gravelroad: «Shot The Devil»

(Uncle Larry's)

Karakter: 8/10

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:35 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 E-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge
Siste nytt
01:35VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26NorgeNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29NorgeE-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus