Meny

Saksøkt for over 165 millioner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea ønsker å oppheve forliket de inngikk med Lyn og Manchester United i forbindelse med overgangen til John Obi Mikel. Nå vil de ha 165 millioner kroner av Lyn og Morgan Andersen.

Chelsea har i dag fremmet et krav mot Lyn AS og tidligere direktør Morgan Andersen i forbindelse med overgangen til John Obi Mikel.

Les også: - Jeg var ikke en del av avtalen

Hatt møte

Premier League giganten ønsker å oppheve forliket som ble inngått med både Lyn og Manchester United i forbindelse med overgangen for nigerianeren til londonklubben.

Summen er på £ 16 millioner , eller cirka 165 millioner norske kroner. Stevningen er sendt via Oslo Tingrett.

Chelseas hjemmesider skriver klubben at søksmålet utelukkende er rettet mot Lyn og Morgan Andersen.

Lyn skriver i en pressemelding at det er opprettet en dialog med engelskmennene.

«Lyn AS har etablert en dialog med Chelsea og partene avholdt et felles møte i London 8. oktober, der Lyn AS var representert ved styreleder Oddbjørn Lende og klubbdirektør Erik Langerud. I møtet ble det redegjort for nåværende situasjonen i klubben og den nåværende eierstrukturen i Lyn AS. Det ble også redegjort for hvordan samarbeidet var mellom forrige eier i Lyn AS (FC Lyn Oslo AS) og klubben» står det skrevet.

Klubben skriver videre at de håper på en snarlig løsning og at de opplever samtalene med Chelsea som positive.

Kan ta lang tid

Den engelske toppklubben sendte gigantkravet, som i verste fall kan bety kroken på døra for Tippeligaklubben, til High Court i London. De har igjen videreformidlet kravet til Oslo tingrett.

Fra High Court i London får ABC Nyheter opplyst at det kan gå lang tid før det foreligger en løsning i saken.

- Dette er et sivilt søksmål siden Chelsea krever penger av den norske klubben (Lyn red anm.) i forbindelse med med overgangen til spilleren. Det er vanskelig å si noe om hvor lang tid det vil gå før det kan foreligge en løsning i saken, men det kan fort dreie seg om to-tre måneder, sier talsmann for High Court i London, Darren Horseman, til ABC Nyheter.

Horseman sier videre at for å få avgjort saken raskt er avhengig av hvor fort partene agerer i saken.

- Alt avhenger nå av om hvordan partene går frem, blant annet hvor raske de er til å legge frem fakta, som er til deres fordel, i saken.

Han understreker at Chelsea gjennom søksmålet ikke tar stilling til om hvorvidt Lyn eller Morgan Andersen har gjort noe kriminelt.

- Detter er ikke et såkalt kriminelt søksmål. Chelsea ønsker bare å få penger de mener de har krav på. Om de mener klubben eller den tidligere direktører har gjort noe kriminelt er irrelevant i denne saken, fortsetter Horsemann til ABC Nyheter.

Lyn Oslos daværende sportslige leder Morgan Andersen er i Oslo tingrett dømt for dokumentfalsk i forbindelse med saken.

Oppdatert klokken 14.37 med sitater fra High Court i London.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus