Meny

- Ufattelig trist

Aleksej Prokurorov døde i dag i en ulykke. Vegard Ulvang er knust over tapet av sin gode venn. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kom meldingen om at den russiske skistjernen Aleksej Prokurorov døde i en ulykke. - Det er rett og slett ufattelig trist , sier Vegard Ulvang til ABC Nyheter.

Den russiske OL-mesteren i langrenn, Aleksej Prokurorov, døde etter en trafikkulykke fredag. En av hans argeste konkurrenter i skisporet, Vegard Ulvang, tok budskapet svært tungt.

Vegard Ulvang tok budskapet om Prokurorovs dødsfall svært tungt. (Foto. Scanpix)Vegard Ulvang tok budskapet om Prokurorovs dødsfall svært tungt. (Foto. Scanpix)

- Jeg var en svært god og nær venn av Aleksej, og vi var faktisk sammen så sent som forrige helg. Han var en av mine aller beste venner og det er utrolig tungt akkurat nå, sier en gråtkvalt Ulvang til ABC Nyheter.

- Det er rett og slett ufattelig trist, fortsetter en av Norges beste skiløpere gjennom tidene.

Ulvang forteller at de to tilbrakte veldig mye tid sammen.

- Vi har hatt mange hyggelige studer sammen utenfor konkurranse. Blant annet har vi vært på to lange skiturer sammen, den siste så sent så sent som i vår i Sibir, forteller Ulvang.

Påkjørt

Prokurorov døde i en bilulykke nær jernbanestasjonen i Vladimir, heter det i en melding fra innenriksdepartementet. Langrennslegenden ble drept momentant etter påkjørselen. Han skal ha vært på vei til å ta et fly til Moskva da ulykken skjedde. En bil kjørte ham rett ned da han var i ferd med å krysse en gate til fots.

Vår tidligere skistjerne fikk beskjed om dødsfallet for kort tid siden.

- Jeg fikk telefon fra gode venner i Russland som gav meg det trist budskapet for én time siden. Jeg har kjent ham siden 1983 og vi har tilbrakt mye tid sammen. Vi var konkurrenter i skisporet, men de aller beste venner utenfor. Vi har blant annet også feiret mange bursdager sammen, fortsetter Ulvang.

- Stille

44-åringen tok OL-gull på tremil i Calgary, og han ble også verdensmester på distansen under VM i Trondheim i 1997. I 1993 vant han femmila i Holmenkollen. Prokurorov gav seg som aktiv løper på toppnivå etter sesongen 2001/02 og har de siste årene fungert som trener for Russlands mannlige landslag i langrenn.

- Han var en mann med mange meninger, men en stille og beskjeden person og den som ikke ropte høyest. Det at han nå er gått bort er så trist at det er vanskelig å finne ord, sier Ulvang.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus