Meny

Rooney vil bli best i verden

Wayne Rooney har funnet formen og scoret mot Blackburn i forrige serierunde. Foto: Sanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har endelig funnet formen.

Med Manchester Uniteds ruskete sesongstart fulgte en Wayne Rooney utenfor storform. Uniteds offensive nøkkelspiller brukte syv kamper på å score, og har mottatt kritikk fra flere kanter.

Rooney selv innrømmer at han har vært under pari.

– Noen ganger har kritikken kanskje vært rettferdig. Jeg er selvkritisk og ser alle kampene om igjen. Når jeg ikke har spilt bra, er jeg skuffet og ser etter ting å forbedre, sier han ifølge Manchester Ewening News.

Men når Rooney først scorer, kommer målene på løpende bånd. 22-åringen har funnet nettmaskene i tre kamper på rad, i tillegg til scoringen for England i 4–1-seieren over Kroatia.

Verdens beste

Mens fjorårets toppscorer, Cristiano Ronaldo, har stjålet showet i Fotball-Europa og ligger godt an til å bli kåret til verdens beste fotballspiller, har Rooney tatt plass i skyggen. Men United er statistisk sett sårbare uten den tidligere Everton-spilleren.

Selv drømmer han om en dag å vinne kåringen som klodens beste ballspiller.

– Forhåpentlig kommer jeg dit en dag. Spillere som Ronaldo og Messi fortjener å være der oppe, slik de har spilt. Men hvis jeg fortsetter å jobbe og utvikle meg, kan jeg komme til å være blant dem, sier Rooney ifølge Guardian.

– Trofé viktigst

I morgen leder han Englands angrep mot fotballminiputten Kazakhstan. Englands forrige VM-kvalifiseringskamp, 4–1-seieren over Kroatia, ble en ren oppvisning fra Englands side – med Theo Walcott som hovedrolleinnehaver og Wayne Rooney som regissør.

– Annen omgang i Kroatia var sannsynligvis de beste 45 minuttene jeg har spilt for England. Men jeg vil heller vinne et trofé enn å få noen personlig ære, sier Rooney.

Rooney vet at han ofte dømmes etter målene. Like godt vet han at han aldri har vært en utpreget goalgetter. Med målscorere som Cristiano Ronaldo, Dimitar Berbatov og Carlos Tévez i klubben er det ei heller Rooneys aller viktigste oppgave. Han foretrekker å bidra mer i angrepsoppbyggingen.

– Ønskeposisjonen min er like bak spissen. Kanskje fordi man får ballen mer. Jeg liker ikke å være lenge ute av kampen. Noen angripere forsøker bare å score, og rører knapt ballen ellers, sier han ifølge Independent.

Offensivt til verks

England står med full pott etter to kamper, og nasjonen forventer at «løvene» overkjører Kazakhstan på Wembley i morgen. Manager Fabio Capello varsler 4–3–3 og angrep for fulle mugger.

Det vil gi plass for både Steven Gerrard og Frank Lampard på midtbanen.

I de bakre rekker er Everton-stopper Joleon Lescott er høyaktuell som erstatter for skadede John Terry.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus