– Krever frihet for kidnappet hvalhai

AKVARIUM: Hvalhaien svømmer rundt i akvariet i Dubai. Foto: Scanpix/AP Photo.
AKVARIUM: Hvalhaien svømmer rundt i akvariet i Dubai. Foto: Scanpix/AP Photo.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMiljøvernere krever at hvalhaien som svømmer rundt i et kjempeakvarium i Dubai, må få friheten tilbake.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om det ikke var målet, endte den 4 meter lange hvalhaien uansett i luksushotellet Atlantis’ kjempetank da hun forvillet seg inn i Dubai-gulfen i august. Hotellets biologer rykket nemlig umiddelbart ut og «reddet» fisken opp i hotellets akvarium. Der svømmer hun nå rundt med 65.000 fisk, rokker og andre sjøvesener – til miljøvernernes store forargelse.

– Hvalhaien må slippes ut i havet igjen, krever Habiba al-Marashi fra naturvernorganisasjonen Den emiratiske miljøgruppen. Hun anklager hotellet for å drive gisselvirksomhet.

– Fisken hadde forvillet seg og trengte hjelp, men det betyr ikke at vi skal gjøre kjæledyr av den, sier hun.

Dette er ikke første gang miljøskandaler rammer Atlantis. I fjor ble hotellet, som er bygget på en kunstig, palmeformet øy, anklaget for å ha flydd inn 30 delfiner fra Salomonøyene for at de skulle svømme rundt i en spesiallagd lagune med hotellets gjester.

Hvalhaiaffæren har derfor vakt voldsom harnisk i ørkenstaten. Blant annet har den lokale avisen Gulf News døpt fisken Sammy, kalt hendelsen «en ubegripelig tragedie» og startet en Slipp Sammy fri-kampanje. Atlantis har ikke villet uttale seg om saken. (©NTB)