Meny

– Krever frihet for kidnappet hvalhai

AKVARIUM: Hvalhaien svømmer rundt i akvariet i Dubai. Foto: Scanpix/AP Photo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøvernere krever at hvalhaien som svømmer rundt i et kjempeakvarium i Dubai, må få friheten tilbake.

Om det ikke var målet, endte den 4 meter lange hvalhaien uansett i luksushotellet Atlantis’ kjempetank da hun forvillet seg inn i Dubai-gulfen i august. Hotellets biologer rykket nemlig umiddelbart ut og «reddet» fisken opp i hotellets akvarium. Der svømmer hun nå rundt med 65.000 fisk, rokker og andre sjøvesener – til miljøvernernes store forargelse.

– Hvalhaien må slippes ut i havet igjen, krever Habiba al-Marashi fra naturvernorganisasjonen Den emiratiske miljøgruppen. Hun anklager hotellet for å drive gisselvirksomhet.

– Fisken hadde forvillet seg og trengte hjelp, men det betyr ikke at vi skal gjøre kjæledyr av den, sier hun.

Dette er ikke første gang miljøskandaler rammer Atlantis. I fjor ble hotellet, som er bygget på en kunstig, palmeformet øy, anklaget for å ha flydd inn 30 delfiner fra Salomonøyene for at de skulle svømme rundt i en spesiallagd lagune med hotellets gjester.

Hvalhaiaffæren har derfor vakt voldsom harnisk i ørkenstaten. Blant annet har den lokale avisen Gulf News døpt fisken Sammy, kalt hendelsen «en ubegripelig tragedie» og startet en Slipp Sammy fri-kampanje. Atlantis har ikke villet uttale seg om saken. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus