Meny

Montenegro anerkjenner Kosovo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Montenegro anerkjenner Kosovo, opplyser landets statsminister Milan Rocen. Også Makedonia ventes å anerkjenne Kosovo om kort tid.

Montenegros beslutning kommer rett etter at Serbia opplevde en symbolsk seier i FNs hovedforsamling onsdag. Forsamlingen støttet Serbias forslag om at Kosovos uavhengighetserklæring skal vurderes av Den internasjonale domstolen i Haag, ICJ (International Court of Justice).

Serbias utenriksminister Vuk Jeremic har karakterisert en montenegrinsk anerkjennelse av Kosovo som «en kniv i ryggen». Montenegros anerkjennelse svir ekstra for Serbia fordi Serbia var i union med Montenegro inntil for to år siden.

Makedonias nasjonalforsamling skulle debattere anerkjennelse av Kosovo torsdag på grunnlag av et resolusjonsforslag fra landets tre albanske partier. Det er ventet at resolusjonen vedtas fordi partiet til statsminister Nikola Gruevski har kunngjort at det gir sin støtte. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus