Meny

Vant debutantpris

Siri Nilsen ble i går kveld tildelt Grappas Debutantpris av Trond-Viggo Torgersen på Caféteatret i Oslo. Foto: Håkon Eikesdal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siri Nilsen, datter av ikke ukjente Lillebjørn Nilsen, vant onsdag kveld Grappas Debutantpris.

Juryen var enstemmig i sin konklusjon:

- Vinneren er en lovende sanger og låtskriver med et hudløst og personlig uttrykk. Hun skriver og fremfører låter som beveger og hun har mot til å skrive enkle, personlige og nære tekster på norsk. Årets vinner holdt sin første konsert våren 2007, men har allerede kommet langt i å finne et spennende og personlig uttrykk. En enstemmig jury ble overbevist av demoen hun sendte inn og tror at årets vinner har et stort potensial.

For tredje gang

Grappas Debutantpris ble i går delt ut for tredje gang, og selve prisutdelingen fant sted på Caféteatret i Oslo. Prisutdeler var Trond-Viggo Torgersen. Grappas Debutantpris ble i fjor tildelt felespiller Gjermund Larsen , mens Valkyrien Allstars stakk av med prisen i 2006, første året den ble delt ut.

En glad prisvinner. Foto: Håkon EikesdalEn glad prisvinner. Foto: Håkon Eikesdal

Siri er 23 år gammel, født og oppvokst på Sagene i Oslo. Hun har skrevet sanger siden hun var seks år gammel, men har også drevet mye med dans. Etter flere års dyrking av den interessen bestemte hun seg til slutt for å gå i pappas fotspor og satse på musikken.

Siri Nilsen holdt sin debutkonsert på Den Gode Café i Oslo, og har siden spilt på en rekke mindre brune barer i hovedstaden og på badebrygger, men også på større scener som Rockefeller og Nathionalteateret. I sommer var hun for øvrig en av artistene som inntok scenen på et fullsatt Bislett Stadion for å varme opp for den kanadiske legenden Leonard Cohen.

Feirer «Juba Juba»

I morgen, fredag 10. oktober, stiller Siri Nilsen opp, sammen med blant andre pappa Lillebjørn Nilsen og Trond Viggo-Torgersen, som en av artistene på stjernelaget som stiller opp på Sentrum Scene for å tolke Knutsen & Ludvigsen i anledning 25-årsjubileet for albumet «Juba Juba». Der skal også pappa Lillebjørn spille.

Grappas Debutantpris er en norsk artistpris som skal utdeles med det formål å øke fokus på og kjennskap til uetablerte artister innenfor norsk musikkliv. Prisen skal fremme musikalsk nysatsning.

Prisen skal gå til solister og grupper som er under 30 år som tidligere ikke i vesentlig grad har deltatt på plateutgivelser. Det legges hovedvekt på de musikalske retningene folkemusikk, vise, jazz, samtidsmusikk og musikk for barn. Vokalmusikk skal fremføres på norsk.

Prisen honoreres med platekontrakt med CD-utgivelse, lansering og markedsføring gjennom plateselskapet Grappa.

Nominasjonskomiteen har i år bestått av Trond-Viggo Torgersen, Anne Hytta, Rolf-Erik Nystrøm og Andreas Risanger Meland.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus