Meny

Følger i Europas fotspor

Satt ned renta: En mann følger med på børs monitorene i Taiwan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralbankene i Sør-Korea og Taiwan kuttet styringsrenta i håp om å få fart på økonomien igjen.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap melder at sentralbanken i landet har bestemt seg for å senke styringsrenta fra 5,25 til 5 prosent.

Børsen i Seoul gikk ned med 0,2 prosent etter en times handel torsdag etter først å ha steget med 1 prosent de første minuttene.

I Hongkong, der børsen har falt med hele 15,3 prosent i løpet av de tre siste dagene, steg Hang Seng-indeksen 1,1 prosent da handelen åpnet. Det som fungerer som byens sentralbank kuttet styringsrenta for andre dag på rad.

Onsdag ble den senket med 1 prosentpoeng, torsdag med ytterligere 0,5.

Stimulerer forbruket

I Taiwan kuttet myndighetene styringsrenta på tidagerslån fra 3,5 til 3,25 prosent.

– Økonomien er under press og står i fare for å havne i en bølgedal. Vi håper kuttet kan stimulere forbruket og føre til økonomisk vekst, sa sentralbanksjef Perng Fai-nan.

Rentekuttet klarte i det minste å stabilisere det taiwanske markedet der børsen i Taipei har falt med 9,3 prosent i løpet av de tre siste dagene.

I Australia falt børsen i Sydney med 1,2 prosent i løpet av de første timene med handel, på tross av at myndighetene tilførte markedet omkring 14 milliarder kroner.

Positivt i Tokyo

I Japan spyttet regjeringen inn penger i markedet for 17. dagen på rad. Torsdag beløp den økonomiske hjelpen seg til i overkant av 120 milliarder kroner.

Etter onsdagen der Tokyo-børsen dalte med 9,38 prosent, det verste fallet siden oktober 1987, tok handelen seg opp igjen torsdag.

Ved 12-tiden kunne Nikkei-indeksen vise til en oppgang på 1,20 prosent. det er første gang på en uke at indeksen ikke opererer med røde tall.


Mer om Lån og Renter og Børs finner du på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus