Reddet av staten, reiste på spa

<p class="hidden">AIG: Selskapets ledere reiste på spa, etter at den amerikanske regjeringen brukte skattepenger på å redde selskapet. Foto: Scanpix. </p>
AIG: Selskapets ledere reiste på spa, etter at den amerikanske regjeringen brukte skattepenger på å redde selskapet. Foto: Scanpix.

<pLedelsen i forsikringsselskapet AIG tilbrakte helgen på spa etter at myndighetene i USA reddet selskapet. Prisen: 2,7 millioner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus reagerer med vantro på avsløringen.

Kongressen i USA ble onsdag informert om at AIG brukte 440.000 dollar, tilsvarende 2,7 millioner kroner, på toppledelsens utflukt til et spa i California. Utflukten fant sted bare noen dager etter at amerikanske myndigheter lånte selskapet 522 milliarder kroner for å redde det fra undergangen.

– Jeg kan forstå det hvis det amerikanske folket er bestyrtet. Det er iallfall jeg. Det er ganske usselt, sier Dana Perino, som er talskvinne for USAs president George W. Bush.

Da Bush presset på for å få vedtatt en redningspakke for finanssektoren, var det for å hjelpe det amerikanske folket, og iallfall ikke for at finansledere skulle få seg en deilig helg på spa, understreket Perino. Den amerikanske redningspakken har en kostnadsramme på over 4.000 milliarder kroner. (©NTB)

Personvernpolicy