– To av tre Soria Moria-løfter ikke innfridd

UENIG: Jens Stoltenberg mener opptellingen er feil. Foto: Scanpix.
UENIG: Jens Stoltenberg mener opptellingen er feil. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAdresseavisen skrev onsdag at to av tre av regjeringens løfter fra Soria Moria-erklæringen ikke er innfridd. – Kreativ bokføring, mener statsministeren. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptellingen Adresseavisen har foretatt, er ikke hyggelig lesning for den rødgrønne regjeringen. I statsbudsjettet for 2009 er regjeringen riktignok nær ved å innfri et knippe tunge Soria Moria-løfter, men fortsatt er det langt fram på viktige områder som barnehage, skole, forskning og samferdsel, skriver avisen.

Helse er den eneste kategorien i Adresseavisens oversikt hvor alle løftene er innfridd.

Men Jens Stoltenberg reagerer på avisens oppslag.

«Dette er totalt feil, og Adresseavisens såkalte gjennomgang av 20 løfter for Soria Moria-erklæringen bærer preg av svært mangelfull og kreativ bokføring», skriver statsministeren i et brev til avisen.

«For det første har de bare gått igjennom et fåtall av løftene i regjeringens plattform – Soria Moria-erklæringen. Den inneholder over 600 konkrete målsettinger – da blir en gjennomgang av 20 av disse ikke særlig troverdig», heter det i brevet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stoltenberg reagerer også på at Adresseavisen hevder regjeringen ikke har levd opp til løftene de ga om satsing på vei, barnehager, skole og nettleie.

Adresseavisen skriver i et svar at de plukket ut fire hovedkategorier og valgte fire konkrete løfter fra hver kategori. Avisen valgte også fire andre løfter, så totalen ble 20. (©NTB)