Meny

Skrell på Oslo Børs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svært ujevn dag avsluttes med blodrøde tall, og halvering siden toppen.

Børskommentar: Det har vært en begivenhetsrik dag på Oslo Børs. Børsen startet med å stupe ni prosent, noe som er oppsiktsvekkende etter et nær 10 prosents fall i går. Blodrødt markedsfall i Asia i natt, og nok en panikkdag på Wall Street tirsdag skapte kaos på Oslo Børs.

Så kom nyheten som slo inn som et lyn fra klar himmel. Flere sentralbanker satte samtidig ned renten 0,5 prosent, og Oslo Børs føk opp som en rakett. Børsen var opp 2,5 prosent på det meste.

Globalt rentekutt

Børsen klarte likevel ikke å holde humøret oppe og falt tilbake igjen. USA-indeksene er ikke imponerte over rentekuttene, og Oslo Børs ble med ned i dragsuget.

Fasiten til slutt ble minus 6,44 prosent, og sluttnotering på 252,12 poeng.

Oslo Børs har mer enn halvert seg siden toppen i mai da den endte på 522,90 poeng 22. mai. Hovedindeksen var på sitt høyeste nivå noensinne 19. juli 2007 da den endte på 524,37 poeng, litt ned fra intradag all-time-high på 525,75 poeng.

Blodrødt til slutt

Alle de 22 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs falt i dag ,og de store fikk skikkelig juling. De tre mest omsatte var StatoilHydro som falt 3,98 prosent til118,30 kroner, Yara som endte ned 6,17 prosent til 152 kroner og Seadrill som falt hele 12,02 prosent til 73,90 kroner.

Andre som faller mye er Renewable Energy Company(Rec) som falt 11,81 prosent til 75,40 kroner, Telenor som falt 7,78 prosent og DnB Nor som endte ned 8,87 prosent.

Det var likevel noen aksjer som holdt koken i et fallende marked. PSI Group steg 17,42 prosent i dag, og både Exence og Repant endte opp over 15 prosent.

Ned i USA

De amerikanske indeksene var nede ved handelsstopp i Oslo, og det bidro til den dystre stemningen. Markedene i USA er ikke helt trygge på at det verste er over.

Wall Street faller

Investorene ved USA-børsene greier ikke helt å ta av etter at verdens sentralbanker aksjonerte.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 6,44 prosent til 252,12 poeng.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus