Meny

Gransket av Forsvaret

TELETRØBBEL: Saera Khans kjæreste ikke norsk spesialsoldat. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) sa at en kjæreste som er spesialsoldat, var grunnen til skyhøye telefonregninger. Ifølge Forsvaret er han ikke tilknyttet Norges styrker.

Det er konklusjonen etter at Forsvaret har gransket saken.

Khan (29) ble møtt med kritikk da det ble kjent at hun hadde unormalt høye telefonregninger, som ble betalt av Stortinget. Hun forklarte at hun hadde ringt en kjæreste som var spesialsoldat i Forsvaret.

De opplysningene fikk Forsvaret til å reagere, ettersom spesialsoldater begår grov tjenesteforsømmelse om de mottar telefonsamtaler på oppdrag. Forsvarsgranskingen konkluderte med at Khan ikke har en kjæreste i det norske forsvaret.

– ISAF-soldat

– Etter det vi kjenner til, har Saera Khan ingen kjæreste som er spesialsoldat hos oss. Det kan vi si ut ifra de undersøkelsene vi har gjort, sier Forsvarsdepartementets pressetalsmann Christian Øverli til P4.

Til VG Nett sier Khan at kjæresten jobber i den britiske styrken. Til NTB forteller hun at kjæresten er engasjert av NATO i Afghanistan.

– Min kjære jobber i den internasjonale ISAF-styrken. Noe mer enn det kan jeg ikke si av sikkerhetsmessige grunner, sier hun. Kjæresten skal ha norske aner og befinner seg på «ekstremt farlig oppdrag»

Til Dagbladet.no lørdag sa Khan at telefonsamtaler til kjæresten var årsaken til den høye telefonregningen, og ikke spåkonetjenester, som det var blitt hevdet.

– Feilsitert

– Jeg har en kjæreste som er spesialsoldat. Han er på hemmelige oppdrag og øvelser i utlandet, og jeg har private samtaler med ham via Forsvarets satellittelefon. Det er årsaken til at jeg har høye telefonutgifter, og til at dokumentasjonen på samtalene av sikkerhetsgrunner ikke kan utleveres, sa Khan.

Khan hevder overfor NTB at hun er blitt feilsitert i Dagbladet. nos sak.

– Vi har brukt en privat satellittelefon, ikke Forsvarets, sier hun.

Dagbladet. nos journalist Pål Nordseth tilbakeviser påstanden om feilsitering.

– Hun sa i sitt intervju med oss lørdag morgen at det var forsvarets satellittelefon, så da skrev vi det, sier han til NTB. Nordseth sier Khan fikk opplest sitatene og godkjente disse.

– Orienterte departementet

Overfor VG Nett hevder Khan at den politiske ledelsen i Forsvarsdepartementet har visst om kjæresteforholdet.

– Det er snakk om en stund, sier hun på spørsmål om hvor lenge departementet har visst om saken. Det avviser Espen Barth Eide, statssekretær i Forsvarsdepartementet.

– Hun har fortalt meg det i dag. Det er det eneste jeg vet om dette. Hun ringte og fortalte dette i ettermiddag, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus