Paule populær i Sverige

<p class="hidden">Det svenske fotballforbundet mener Tove Paules Tromsø-nei vil ha en positiv innvirkning på fellesprosjektet om EM i Norge og Sverige i 2018. Her illustrert med Jan Gunnar Solli og Johan Elmander. (Foto: Scanpix) </p>
Det svenske fotballforbundet mener Tove Paules Tromsø-nei vil ha en positiv innvirkning på fellesprosjektet om EM i Norge og Sverige i 2018. Her illustrert med Jan Gunnar Solli og Johan Elmander. (Foto: Scanpix)

<pMandag gav idrettspresident Tove Paule Tromsø 2018 nådestøtet. Det svenske fotballforbundet trykker avgjørelsen til sitt bryst.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember bestemmer fotballforbundene i Norge (NFF) og Sverige (SvFF) om de sammen skal melde sin interesse for europamesterskapet i 2016.

SvFF mener mandagens «Paule-nei» til Tromsø 2018 vil få en betydning i forhold til om det svensk/norske fellesprosjekt for fotball-EM om åtte år blir en realitet.

SvFF tror mandagens Paule-nei til Tromsø 2018 får betydning for EM-2016. (Foto: Scanpix)SvFF tror mandagens Paule-nei til Tromsø 2018 får betydning for EM-2016. (Foto: Scanpix)

- I utgangspunktet er dette noe det norske fotballforbundet som må svare på fordi det er et norsk anliggende, sier generalsekretæren i det svenske fotballforbundet, Sune Hellströmer, til ABC Nyheter.

Han er dog rask med å legge til::

- Men vi i Sverige legger ikke skjul på at avgjørelsen om å droppe en søknad om statsgaranti for OL i Tromsø i 2018 i hvert fall ikke var negativt for oss.

Han understreker at «oss» i denne betydningen innbefatter mer enn bare svenskenes fremtidige arbeid.

- Da snakker jeg om hele jobben, om de tette og gode samtalene vi har med Norges fotballforbund, og om en eventuell felles søknad, fortsetter Hellströmer.

Stor enighet

Det har i lang tid pågått et samarbeid som tar sikte på å se nærmere på muligheten for et fotball-EM i Sverige og Norge. Hellströmer sier forbundene så langt er enige i sentrale spørsmål knyttet til en mulig søknad.

- Ja, slik som det er i dag så er vi enige om alt som har med søknaden å gjøre. Vi har en god dialog med det norske forbundet på dette.

Melder interesse

For kort tid siden besluttet det europeiske fotballforbundet (UEFA) å utvide EM fra dagens 16 lag til 24. Hellströmer uttalte tidligere til ABC Nyheter at det kunne skape problemer for en fellessøknad. Karen Espelund, generalsekretær i NFF, sa imidlertid til NRK at så lenge kravene til antall arenaer forblir som i dag så går det greit.

Hellströmer understreker at det i desember ikke formelt blir søkt om å arrangere mesterskapet.

- Det er viktig å få med seg at det vi eventuelt sender til UEFA i desember kun er for å melde vår interesse om en EM-søknad. Om vi velger å gjøre det vil den offisielle søknaden komme på et senere tidspunkt.

Personvernpolicy