Meny

Paule populær i Sverige

Det svenske fotballforbundet mener Tove Paules Tromsø-nei vil ha en positiv innvirkning på fellesprosjektet om EM i Norge og Sverige i 2018. Her illustrert med Jan Gunnar Solli og Johan Elmander. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag gav idrettspresident Tove Paule Tromsø 2018 nådestøtet. Det svenske fotballforbundet trykker avgjørelsen til sitt bryst.

I desember bestemmer fotballforbundene i Norge (NFF) og Sverige (SvFF) om de sammen skal melde sin interesse for europamesterskapet i 2016.

SvFF mener mandagens «Paule-nei» til Tromsø 2018 vil få en betydning i forhold til om det svensk/norske fellesprosjekt for fotball-EM om åtte år blir en realitet.

SvFF tror mandagens Paule-nei til Tromsø 2018 får betydning for EM-2016. (Foto: Scanpix)SvFF tror mandagens Paule-nei til Tromsø 2018 får betydning for EM-2016. (Foto: Scanpix)

- I utgangspunktet er dette noe det norske fotballforbundet som må svare på fordi det er et norsk anliggende, sier generalsekretæren i det svenske fotballforbundet, Sune Hellströmer, til ABC Nyheter.

Han er dog rask med å legge til::

- Men vi i Sverige legger ikke skjul på at avgjørelsen om å droppe en søknad om statsgaranti for OL i Tromsø i 2018 i hvert fall ikke var negativt for oss.

Han understreker at «oss» i denne betydningen innbefatter mer enn bare svenskenes fremtidige arbeid.

- Da snakker jeg om hele jobben, om de tette og gode samtalene vi har med Norges fotballforbund, og om en eventuell felles søknad, fortsetter Hellströmer.

Stor enighet

Det har i lang tid pågått et samarbeid som tar sikte på å se nærmere på muligheten for et fotball-EM i Sverige og Norge. Hellströmer sier forbundene så langt er enige i sentrale spørsmål knyttet til en mulig søknad.

- Ja, slik som det er i dag så er vi enige om alt som har med søknaden å gjøre. Vi har en god dialog med det norske forbundet på dette.

Melder interesse

For kort tid siden besluttet det europeiske fotballforbundet (UEFA) å utvide EM fra dagens 16 lag til 24. Hellströmer uttalte tidligere til ABC Nyheter at det kunne skape problemer for en fellessøknad. Karen Espelund, generalsekretær i NFF, sa imidlertid til NRK at så lenge kravene til antall arenaer forblir som i dag så går det greit.

Hellströmer understreker at det i desember ikke formelt blir søkt om å arrangere mesterskapet.

- Det er viktig å få med seg at det vi eventuelt sender til UEFA i desember kun er for å melde vår interesse om en EM-søknad. Om vi velger å gjøre det vil den offisielle søknaden komme på et senere tidspunkt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus