Meny

- Jeg har ambisjoner som trener

BLIR TRENER: Dan Eggen (hvit trøye), her i kamp med Italias Christian Vieri som scorer målet som sender Norge ut av VM i 98´, blir neste sesong trener for Kolbotns Toppserielag. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dan Eggen blir trener for Kolbotns kvinnelag i toppserien neste sesong.

Det ble klart tirsdag. Den tidligere landslagsspilleren har jobbet på Wang toppidrettsgymnas siden 2006, men slutter ved skolen for å konsentrere seg helt og fullt om Kolbotnjentene.

- Ja, det blir en krevende jobb som jeg ser frem til å ta fatt på. Det har vært på trappene en stund, men det ble formelt i orden i kveld, sier den tidligere landslagsspilleren til ABC Nyheter.

Eggen tar over etter Trine Lise Andersen.

Søker informasjon

Eggen innrømmer at han per dags dato ikke kjenner Solveig Gulbrandsen og co. veldig godt, men bedyrer at han vil bruke tiden som kommer til å sette seg godt inn i både laget og spillerne.

- Jeg har fulgt med som en vanlig interessert nordmann, kanskje spesielt når det gjelder landslaget og de spillerne som er med der. I tillegg har jeg fått med meg noen kamper live Kolbotnlaget har spilt denne sesongen. Men siden dette nå allerede er klart så vil jeg suge til meg det jeg kan av informasjon resten av sesongen og stille godt forberedt til neste sesong.

Kolbotn ligger på sølvplass i årets Toppserie når fire serierunder gjenstår.

Trenerambisjoner

38-åringen, som står bokført med 25 landskamper og to mål for Norge, håper dette er starten på et langt trenereventyr. Toppserielaget blir hans først som hovedtrener.

- Jeg mener at ved å takke ja til denne jobben så viser jeg at jeg har ambisjoner på vegne av meg selv som trener. Nå er det Kolbotn som gjelder og jeg gleder meg til å begynne.

Eggen har spilt profesjonelt i utlandet i en årrekke, blant annet for Brøndby (Danmark), Alavés og Celta Vigo (Spania) samt Le Mans (Frankrike).

Dan Eggen er også en av få norske spillere med landskamper som aldri har spilt i den øverst norske serien.

Oppdatert klokken 21.43 med sitater fra Dan Eggen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus