Kan Fabregas svikte Wenger?

<p class="hidden"> </p>
 

<pEngelske aviser rapporterer at Arsenals unge stjerne kan komme til å gi seg i klubben etter sesongen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da både Alexander Hleb og Mathieu Flamini dro fra Nord-London i sommer stadfestet Fabregas at han uansett skulle være med Arsenal-skuten videre.

Laget sto igjen uten de enorme sommerkjøpene, og manager Arsene Wenger stolte nok en gang på at laget han hadde til rådighet kunne klare brasene og hente hjem seriegullet.

Uventede tap

Etter tap for Fulham og Hull, samt helgens uavgjorte resultat borte mot Sunderland, har Arsenal allerede tapt åtte poeng mot antatt vesentlig svakere motstand denne sesongen.

Det kan ha fått Fabregas til å tenke over sin framtid. I et radiointervju med spansk radio, ymtet han i hvert fall kraftig frampå om at hans framtid kanskje ikke er så spikret som tidligere antatt.

- Jeg ønsker å vinne flere trofeer her (i Arsenal), men til neste sesong får vi se, sier han ifølge engelske the Guardian, og legger til:

- Det ville være en drøm å returnere til Barcelona en dag.

Lang kontrakt

Spilleren som kom under Wengers vinger fra Barcelona allerede som 16-åring, signerte en åtte års lang kontrakt så sent som i 2006. Det skal nok med andre ord særdeles mange millioner pund til for at Arsenal vil vurdere å selge sin juvel.

Han har allerede over 200 kamper for a-laget til Arsenal, og rundt 50 obligatoriske kamper hvert år de siste fire sesongene. Selv i en alder av bare 21 år, er Fabregas en av de viktigste aktørene for the Gunners.

Spanjolen understreker likevel at han ikke ønsker å snu ryggen til klubben som har utviklet ham de siste årene, riktig ennå.

- Jeg bestemte meg for å gi alt for Arsenal, og jeg er ikke den typen person som bare gir opp ting uten videre, sier han.

Spørsmålet er om det er beroligende nok for fansen, og for manager Wenger.

Få pokaler

At en av sommerens store EM-profiler kan begynne å telle på knappene er imidlertid ikke utenkelig. I sin tid i Arsenal har det blitt mye nesten, og han har opplevd å kun vinne FA-cupen i 2004-2005, og Community Shield samme år.

Av finaletap har det derimot blitt tre: Champions League og Community Shield i 2005-2006 og Ligacupen i 2006-2007-sesongen.

Fabregas er for øyeblikket med det spanske landslaget og forbereder seg til turen til Estland på lørdag, hvor laget skal ut i VM-kvalifisering.


Les mer om Arsenal på Startsiden.

Personvernpolicy