Meny

Russland ut av Sør-Ossetia

SKAL HJEM: Russiske styrker skal trekkes ut av Georgia først, og så ut av Sør-Ossetia. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland vil onsdag begynne å trekke sine soldater ut av den sørlige randen av en grensesone i Georgia nær utbryterregionen Sør-Ossetia.

Tilbaketrekningen skal være fullført innen 24 timer, lover russerne.

General Marat Kulakhmetov, som er sjef for Russlands fredsbevarende styrker i Sør-Ossetia, sa tirsdag at alle de seks kontrollpostene hans styrker har opprettet i Sør-Ossetia, ville bli nedlagt dagen etter. Han nevnte ikke situasjonen i Abkhasia lenger vest i regionen

– Tilbaketrekningen vil bli fullført i løpet av dagen, sa Kulakhmetov. I henhold til en avtale som Frankrikes president Nicolas Sarkozy har meglet fram, skal russerne være ut av områdene rundt Sør-Ossetia og Abkhasia innen fredag.

En talsmann for EU-observatørene som overvåker våpenhvilen i området, betegnet Kulakhmetovs kunngjøring som positiv. – Men vi må selv sørge for å få bekreftet at russerne gjør det de sier de skal gjøre, tilføyde talsmannen.

Russland anerkjente i august Sør-Ossetia og Abkhasia som selvstendige stater etter at regionene hadde erklært seg uavhengig av Georgia. Samme måned sendte russerne soldater for å slå tilbake et georgisk militært forsøk på å gjenerobre Sør-Ossetia. (©NTB)


Les flere nyheter fra Russland på Startsiden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus