Meny

Postkontor ranet med pistol i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Postkontoret på Årvoll i Oslo ble tirsdag ettermiddag ranet av en mann bevæpnet med pistol.

SFO-ungene på Årvoll i Oslo ble tirsdag møtt av væpnet politi på skoleveien hjem. Store styrker er satt inn i jakten etter en bevæpnet postkontorraner.

Sissel Ambjør var vitne til et stort politioppbud da hun kom kjørende hjem fra jobben til Årvoll i 17-tida tirsdag. En knapp time tidligere ranet en mann Årvoll postkontor, bevæpnet med pistol.

– Det første jeg ser er bevæpnet politi som løper i undergangen under Årvollveien. Dette er skoleveien til alle elevene på Årvoll skole. SFO stenger klokken 17.00, og det vrimler av småunger der, sier Sissel Ambjør, som bor i området, til NTB.

Stukket av

Politiet fikk melding om ranet klokken 16.28. Gjerningsmannen hadde stukket fra stedet da politiet kom fram.

– Vi har foreløpig ikke oversikt over hva mannen har fått med seg eller hvor mange som var i lokalene under ranet. Mannen er bevæpnet med pistol, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har satt inn store styrker og politihelikopter i jakten.

– Han er hvit i huden og var kledd i en skotskrutede jakke, blå jeans, grå sko, hettegenser og rosa lue. Vi har snakket med vitner som har gitt oss opplysninger, og vi er interessert i å komme i kontakt med flere vitner, sier Grøttum.

Oppfølging

Ingen personer kom til skade under ranet.

– Ingen ble fysisk skadd, men de som var der, ble ganske oppskaket, sier Grøttum.

Posten Norge er blitt informert om situasjonen og har sendt folk for å ta hånd om ansatte og kunder.

– Det er heldigvis lenge siden en slik situasjon har hendt Posten, men vi har klare rutiner. Nå har vi sendt ut personell som er trent for å takle slike hendelser. I tillegg er bedriftshelsetjenesten også opplært til krisehåndtering etter ran. De ansatte og kundene, som måtte trenge det, vil få oppfølging i lang tid etterpå, sier informasjonssjef Eivind Rossen i Posten Norge til NTB.

– Situasjonen virket ganske dramatisk. Det var masse politibiler og en ambulanse på stedet, sier Ambjør.

Årvoll er et tettbebygd område i Oslo, men Lillomarka er like i nærheten. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus