Ingen troverdighet

<p class="hidden">Coldplay, klodens beste band? Neppe!</p>
Coldplay, klodens beste band? Neppe!

<pDet engelske musikkmagasinet Q har delt ut sine årlige priser. Forutsigbart og fritt for store overraskelser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det forutsigbare britiske musikkmagasinet Q har, og her må jeg holde pusten, kommet frem til at Coldplay er verdens beste band, og at bandet i tillegg har gitt ut årets aller beste album, «Viva La Vida Or Death And All His Friends». I tillegg mener de at Keanes «Spirallis» er årets beste låt(!!).

Hallo?

Da samme magasin kåret Keane til årets band og samtidig kom frem til at ingen hadde gitt ut et bedre album enn dem i 2004, kastet undertegnede seg på telefonen til Q Magazines London-kontor og sa opp sitt mangeårige abonnement i ren protest. Et musikkmagasin som mener at Keane er rockens fremtid, kan på ingen som helst måte kalles et musikkmagasin! Det er omtrent like troverdig som om vi i Norge skulle kåret Maria Arredondo til rockens førstedame her på berget. Siden den dagen har jeg ikke kastet bort en eneste krone på Q.

Hun hadde kanskje fortjent en pris i 1981, men at hun får en i 2008 er det bare Q-leserne som skjønner.Hun hadde kanskje fortjent en pris i 1981, men at hun får en i 2008 er det bare Q-leserne som skjønner.

Nok om det.

I går kveld kåret Storbritannias største musikkmagasin atter en gang årets «beste» musikk. Nå hører det med til historien at det er bladets lesere som stemmer frem sine favoritter. Det fritar imidlertid ikke Q. Det er nemlig bladets redaksjon som har kommet frem til nominasjonene til de forskjellige prisene. Slå den!

I alt ble det i går delt ut 16 priser, og noen av disse gikk til artister som ikke har vært plateaktuelle på mange, mange år. For eksempel ble 80-tallsidolene Grace Jones og Adam Ant begge belønnet med priser med betegnelsene «Q Idol» og «Q Icon». Meat Loafs «Bat Out Of Hell», en plate som ble gitt ut i 1977, ble belønnet med et trofé fordi albumet visstnok er en klassiker (Gud, gi meg styrke), mens 90-tallspionerene i Massive Attack mottok pris for sin innovative stil (noen år på etterskudd, kanskje?). Cocteau Twins fikk på sin side årets inspirasjonspris. I tillegg mottok Pink Floyds David Gilmour pris for sin mangeårige innsats og påvirkningskraft.

Plateaktuelle Kaiser Chiefs ble belønnet med pris som årets liveband, Vampire Weekend har ifølge Q-leserne laget årets video, Shadow Puppets ble årets nykommer (hallo, hallo?) mens Duffy ble prisgitt for sitt kommersielle gjennombrudd.

De to plateaktuelle legendene Glen Campbell og John Mellencamp mottok begge priser, og ble kåret til henholdsvis «Q Legend» og «Classic Songwriter». Fortjent nok.

Noen få lysglimt til tross (Campbell og Mellencamp), Q Awards minner aller mest om et magasin og en britisk musikkbransje uten snev av troverdighet. Dem om det! Forvent en helt annen liste når ABC Nyheter rundt nyttår kommer tilbake med fasiten på hvem som faktisk har stått for den beste musikken i 2008...

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy