Meny

36 skadd etter nødlanding

Et Qantas-fly, av typen Airbus A330, nødlandet på en flyplass utenfor Exmouth nordvest i Australia tirsdag. 36 personer ble skadd da flyet plutselig endret høyde. Foto:Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36 personer ble skadd da et passasjerfly fra selskapet Qantas med 313 personer om bord måtte nødlande i Australia. Tilstanden for tolv av de skadde er svært alvorlig, opplyser politiet.

Flyet, som er av typen Airbus A330, nødlandet på en flyplass utenfor Exmouth nordvest i landet tirsdag.

Flyet var på vei fra Singapore til Perth da det opplevde en plutselig endring i høyde. En talsmann for det australske flyselskapet Qantas kunne ikke bekrefte om det var turbulens eller noe annet som førte til at flyet plutselig steg eller falt.

De tolv passasjerene som ble alvorlig skadd, ble sendt til et sykehus i Exmouth, flere av dem med bruddskader. Resten av passasjerene måtte vente på flyplassen, og et nytt fly skulle frakte dem videre.

Episoden er den siste i en rekke hendelser med fly fra det australske selskapet. Tidligere har Qantas hatt rykte på seg som et av verdens tryggeste flyselskaper.

Australias luftambulanser (The Royal Flying Doctors) fraktet flypassasjerer med bruddskader til Perth for behandling.

– Jeg tror ikke det er noen med livstruende skader, sier luftambulansens pressekontakt Lesleigh Green.

– Hvis noen har slått hodet eller er blitt truffet av flygende objekter, kan man ikke si om det kan være en ryggradsskade eller nevrologisk skade før man har fått undersøkt det, sier Green. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus