New York faller kraftig

<p class="hidden">PASSERER: Innbyggerne i New York går fortsatt forbi nyhetstickere der nedgangen blir annonsert. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/Emmanuel Dunand </p>
PASSERER: Innbyggerne i New York går fortsatt forbi nyhetstickere der nedgangen blir annonsert. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/Emmanuel Dunand

<pAksjekursene på New York-børsene falt mandag mens panikken grep tak i markedene verden rundt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men fallet ble ikke så dramatisk som det så ut tidligere på dagen.

Dow Jones-indeksen endte ned 363 poeng (3,52 prosent) og sluttet på 9.962 poeng etter en stund å ha vært ned over 800 poeng. Det er første gang Dow Jones er under den psykologisk viktige grensa på 10.000 poeng på fire år.

Nasdaq var ned 4,34 prosent til 1.862 poeng, mens Standard & Poor’s falt 3,84 prosent til 1.056 poeng.

Raset på Wall Street var en fortsettelse av et nesten panikkartet fall på børser over hele Europa og bratt nedgang på børsene i Asia før børsene i New York åpnet.

Investorene fortsatte å kvitte seg med aksjer mandag etter at børsene falt kraftig også fredag, til tross for at Kongressen vedtok den enorme redningspakken på 700 milliarder dollar som Bush-administrasjonen ba om.

Nedgangen i Europa kom da markedet mistet troen på en løsning etter at regjeringssjefene for de fire europeiske G8-landene i helgen ikke samlet seg om et felles initiativ for å løse krisen som har rammet de europeiske bankene.

De fleste europeiske børsene falt med mellom 7 og 9 prosent, og for noen var fallet enda verre. I København var nedgangen på 11 prosent, og i Moskva nesten 20 prosent. (©NTB)

Personvernpolicy