Meny

- Fullstendig selvmotsigende

KLAR TALE: Jens Stoltenberg tok et oppgjør med Frp mandag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg mener Frps vingling om regulering av markedene er typisk for partiet.

I Trontaledebatten mandag gikk statsministeren til frontalangrep på det han mener er uansvarlighet og vingling fra Frp. I et intervju med ABC Nyheter samme dag gjorde Frp-leder Siv Jensen det klart at hun på ingen måte vil ha mindre regulering av markedene, og at hun reagerer veldig sterkt på karakteristikkene fra Stoltenberg.

- Det er ganske fantastisk å høre landets statsminister stå her å si at de som ikke er enige med han, driver med uansvarlig eksperimentering, sa Jensen tidligere mandag.

Statsministeren på sin side vil ikke trekke noen av uttalelsene tilbake etter talen i Stortinget.

- Ingen sammenheng

- Det at Siv Jensen nå sier bekrefter at deres politikk ikke er sammenhengende. Det landet trenger nå er ryddighet, ikke det sjansespillet Frp står for. Det de holder på med vil skape stor usikkerhet for folks hjem og jobb, sier Stoltenberg.

Bakgrunnen for angrepet fra Stortingets talerstol er blant annet et intervju lederen for Frps programkomité, Per Sandberg, gjorde med ABC Nyheter. Der uttalte han blant annet at finanskrisen i USA skyldes for mye, og ikke for lite regulering, og at Bush-administrasjonen fører en sosialistisk politikk.

Også dette har Siv Jensen ønsket å nyansere.

- Jeg tolker utkastet slik at det ikke skal være politisk innblanding, men forutsigbarhet slik at markedsaktørene kan forholde seg til reglene uansett hvem som sitter i regjering til enhver tid, sa Jensen.

- Lar seg ikke gjennomføre

Utsagnet om at man ønsker regulering, men ikke politisk innblanding er blant annet ting som får Jens Stoltenberg til å reagere kraftig.

- Du kan ikke være mot politisk styrt regulering, og for regulering. All regulering er jo politisk styrt, sier Stoltenberg til ABC Nyheter.

Han mener argumentasjonen fra Frps side ikke holder vann, og mener det er tilfelle for resten av politikken deres også.

- Til dels er det fullstendig selvmotsigende. Politikken deres lar seg rett og slett ikke gjennomføre. Det vi ikke trenger nå er det sjansespillet de står for. Vi trenger trygghet nå, sier Stoltenberg.

- Endrer politikk fra debatt til debatt

Statsministeren har blant annet møtt Carl I. Hagen til debatt om uttalelsene om at finanskrisen skyldes sosialistisk styring fra amerikanske myndigheter. Da støttet den tidligere formannen Per Sandbergs uttalelser. Stoltenberg lar seg ikke overraske over at Siv Jensen nå har behov for å nyansere uttalelsene og utkastet til handlingsprogram for Frp.

- Jeg synes de svarer veldig dårlig for seg. Det er typisk Frp at de endrer politikk fra debatt til debatt. Det er useriøst og usammenhengende. Jeg synes det er viktig å si fra om dette i dag. Vi må ta det største opposisjonspartiet på alvor, men man kan ikke styre landet på en politikk som ikke henger sammen,

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus