Meny

Politiet granskes for rasisme

RASISME: Ordfører Boris Johnson har nylig kvittet seg med politisjefen i London. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgermesteren i London vil ha full gransking av anklager om at den britiske hovedstadens politi er gjennomsyret av rasisme.

Anklagene kan svekke tilliten til politiet, sier borgermester Boris Johnson.

Mandag ga Johnson ordre om at politiledelsens behandling av slike folk skal granskes. – Politiet i en multikulturell by krever at politiet har full tillit hos alle grupper i samfunnet, mener borgermester Johnson.

Både sammenslutningen av svarte politifolk MBPA og foreningen for svarte jurister SBL har bedt folk fra etniske mindretall la være å søke seg til politiet.

– Det vil være farlig for oss å oppfordre folk til å knytte seg til et miljø vi opplever som fiendtlig, sier MBPAs leder Alfred John.

Londons politimester Sir Ian Blair gikk av sist fredag, etter at ordføreren sa han hadde mistet folkets støtte. Blair har lenge vært i hardt vær, etter politidrapet på en uskyldig brasilianer på en T-banestasjon i den britiske hovedstaden i 2005

Men politimesteren er også blitt anklaget for å blokkere forfremmelser av politifolk med asiatisk bakgrunn. Visepolitimester Tarique Ghaffur gikk nylig til søksmål mot politiet for etnisk og religiøs diskriminering. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus