Meny

Ladbrokes vurderer anke

Ladbrokes avviser ikke at de kommer til å anke dommen etter at Oslo tingrett slo fast at de ikke får etablere seg i Norge. Her ser du et skjermbilde av et nettspill som tilbys av Ladbrokes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spillselskapet Ladbrokes reagerer kraftig etter at de tapte mot staten i Oslo tingrett.

Spilleselskapet Ladbrokes fikk ikke medhold i rettssaken mot den norske stat, og får ikke etablere seg eller markedsføre sine spill i Norge. Dette fremgår av en dom i Oslo tingrett mandag.

- Vår første kommentar er at dommen bygger på feil premisser, og vi er uenig i de fleste sentrale punktene, sier leder for Ladbrokes Norge, Per Scavenius, til ABC Nyheter.

Anbefaler anke

Prosessfullmektig Jan Magne Juuhl-Langseth i advokatfirmaet Schjødt anbefaler Ladbrokes å anke dommen. Scavenius ønsker imidlertid ikke si om de kommer til å etterfølge anbefalingene før de har lest dommen nøye.

Kultur- og kirkedepartementet mener at «dommen stadfester tidligere rettspraksis i norske domstoler og EFTA domstolen som tillater Norge å opprettholde en streng og effektiv kontroll på pengespillområdet.»

Dette avvises bestemt av Ladbrokes:

- Det er automatdommen de sikter til. Vi finner det veldig rart at man legger automatsaken til grunn for dommen. Dette er to ulike saker, og vi har aldri søkt om å drive med automater, sier lederen for Ladbrokes.

- Aldri bevist

Retten har funnet at dagens pengespillovgivning i Norge gir samfunnet og befolkningen den mest effektive beskyttelsen mot farene ved pengespill. Dommen er også et viktig signal til støtte for den europeiske tradisjonen med at hvert enkelt land har mest mulig effektiv kontroll av pengespill, skriver Giske i en pressemelding.

- Dette reagerer vi kraftig på. Det er aldri bevist at det er farlig at private aktører tilbyr samme type spill som staten tilbyr. Vi reagerer også på at mye av bevismaterialet er kjøpt av London School of Echonomics.

Bakgrunnen for rettssaken er Ladbrokes i juni 2004 søkte om lisens til å operere i Norge. Da søknaden ble avslått saksøkte firmaet den norske stat med begrunnelse i at de hadde rett til å tilby det norske markedet sine spilltjenester i konkurranse med de statlige operatørene. Dette på bakgrunn av EØS-avtalens prinsipp om fri flyt av varer og tjenester.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus