Meny

Svensk-norsk par tatt for barnekidnapping

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et norsk-svensk par er pågrepet i Spania etter å ha bortført sin halvannet år gamle sønn fra Norge.

Det norske paret, som er bosatt i Østfold, er pågrepet i Spania, og deres 19 måneder gamle sønn er nå tatt hånd om av spansk barnevern, skriver Aftenposten.no.

Foreldreparet, han 52 og hun 25 år gammel, er i Norge fratatt omsorgen for den lille gutten.

– Barnet var plassert i en barnevernsinstitusjon i Asker, og foreldrene tok det med seg derfra og reiste ut av landet, sier politiadvokat Knut Skavang ved Asker og Bærum politidistrikt til avisen.

Da de rømte landet med barnet ble de etterlyst internasjonalt.

Ifølge Informacion.es, en avis for Alicante-området i Spania, møtte kvinnen opp hos politiet i Alicante for å anmelde voldsbruk fra mannens side.

– Mannen ble innbrakt for husbråk, og det var etter dette at politiet i Alicante oppdaget at paret var etterlyst, sier Skavang.

Representanter for barnevernet i Asker er nå nede for å hente barnet hjem til Norge, sier politiadvokaten.

Paret ble arrestert 30. september. De er siktet for barnebortføring. Strafferammen er tre års fengsel. Begge sitter nå i spansk politis varetekt, og det er ikke kjent når de kan utleveres til Norge. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus