Meny

Livstid for Engla-drapet

Illustrasjon av Anders Eklund og hans forsvarer, advokat Leif Silbersky, i Stockholm tingrätt under av rettssaken torsdag. Aktor har lagt ned påstand om fengsel på livstid for Eklund som står tiltalt for å ha voldtatt og drept Engla Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31). Foto: Lotta Jarlsdotter / SCANPIX SVERIGE.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Anders Eklund (43) ble tirsdag dømt for drap og grov voldtekt mot Engla Juncosa Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31).

Lastebilsjåføren må sone livstid i fengsel for de to brutale seksualdrapene, melder Aftonbladet.se.


Ti år gamle Engla Juncosa Höglund ble drept femte april i år, utenfor Stjärnsund i Dalarna. 42 år gamle Eklund ble tirsdag dømt til livstid for dette drapet, samt drapet på 31 år gamle Pernilla Hellgren i Falun i år 2000.

Da dommen falt i Stockholm tirsdag ble Eklund også dømt for voldtektsforsøk mot en kvinne i Sandviken, samt brudd på svensk barnepornografilovgivning. Eklund er også dømt til å betale 860 000 i erstatning. Rettspsykiatriske eksperter har konkludert med at Eklund ikke lider av en så alvorlig psykisk forstyrrelse at han ikke kan sone i fengsle, melder DN.se.

Eklund innrømmet de to seksualdrapene 13. april i år, etter at han ble konfrontert med DNA-bevis som knytter ham til drapet på Pernilla.

Ved begge drapene utsatte Eklund sine offer for grov seksuell vold før han tok livet av dem.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus