Meny

OL-surr i Regjeringen

Kulturminister Trond Giske mottok NIFs søknad om å arrangere OL i 2018 i Tromsø ifjor, og fikk en "Tromsø 2018"-pin på brystet. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før Regjeringen vurderer å stille et helt forsvarsbudsjett som garanti for Tromsø OL, bør de sørge for sikkerhet for land, liv og eiendom.

Michael Tetzschner, leder Oslo HøyreMichael Tetzschner, leder Oslo Høyre

Tidligere kommunalminister Åslaug Haga og Senterpartiet la betydelig press på idrettstyret ved å si nei til statsgaranti for andre OL-byer enn Tromsø. Regjeringen skapte usikkerhet rundt spillereglene samtidig som de lot Oslo og Trondheim bruke titalls skattemillioner på sine OL-søknader. Regjeringen er nå usikker på om de skal stille en statsgaranti på nærmere 30 milliarder kroner til OL i Tromsø. Det er omtrent like mye penger som Regjeringen har tilgodesett hele det norske Forsvaret med i årets budsjett. Vår nabo i nord demonstrerer muskler overfor Vesten, og viste senest i Georgia sin villighet til å bruke militær makt.

Det vil være veldig naivt å tro at Norge ikke har fiender på noen kant. Økt russisk selvbevisst nærvær i nordområdene, på Svalbard, årelange uløste stridigheter om fiske- og naturressurser skjer etter at Norge for alle praktiske formål har nedlagt et tradisjonelt landforsvar i Nord-Norge. Vår nabo i nord demonstrerer muskler overfor Vesten, og viste senest i Georgia sin villighet til å bruke militær makt.

Regjeringspartiet Sp har programfestet sin støtte til OL i Tromsø. Jeg håper likevel at Regjeringens budsjettforslag vil inneholde mer penger til statens primærfunksjoner enn hva de er villige til å bruke på en treukers idrettsfest i nord. Den viktigste offentlige investeringen i Nord-Norge i årene fremover bør være i Forsvaret.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus