Meny

- Helt fenomenalt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canal +-ekspert Lars Tjærnås oppsummerer runden som har gått i verdens tøffeste liga for ABC Nyheter.

Ikke overraskende er det Hull som frambringer de største superlativene hos Tjærnås, etter at de tok sin andre seier av to mulige i Nord-London. Først fikk Arsenal unngjelde, og i helgen var det stakkers Tottenham sin tur.

- Det å ta seks poeng på én uke i Nord-London er helt utrolig. Hvis noen hadde sagt det til meg før sesongen hadde jeg bedt dem om å bli innlagt. Det er helt fenomenalt. De har en moral, en organisering og en duellkraft som man blir glad av å se på. Dette er reinspikka moro. Entusiasmen de viser står det respekt av, og det er fantastisk moro, jubler Tjærnås.

- Kommer det til å stoppe for Hull?

- Det gjør det, og det er ikke sensasjonelt at en nykommer gjør det godt. Det har skjedd før. Det er kanskje mer sjelden at det ikke skjer. Men jeg tror ikke at det ender i kjelleren, det kan fort ende i midtetasjen, altså med at de overlever, og det er jo en enorm triumf, sier han.

Bare sorgen for Spurs

Hva Tottenham angår er laget fortsatt spikret i bunn av tabellen - uten sin etterlengtede første seier i serien for året. Mot Hull hadde de alle muligheter til å gjøre slutt på statistikken, men klarte det ikke.

- Det føles nesten som om det bare er Tottenham i hele verden som ikke klarer å score på de sjansene de har i dag. Det handler om ineffektivitet, men de har også en litt naiv måte å spille forsvar på. De tar store sjanser. I tillegg har de et omstendelig, og ambisiøst angrepsspill som etter min mening bør bli mer direkte. Det skal også sies at de ikke har flaks om dagen. Hadde de vært i flytsonen, hadde de vunnet med to eller tre mål i denne kampen. Det handler mest om dyktighet, men også litt om marginer.

- Hva bør klubben gjøre?

- Jeg tror den siste utveien er å gjøre noe på managersiden. De bør søke andre typer endringer høyere i systemet før det skjer, på den sportslige biten. De må gi Ramos mer tid, selv om de er utålmodige. Grunnen til at de er det er fordi gapet mellom forventingene og prestasjonene er så sjokkerende stor, sier Tjernås til ABC Nyheter.

- Liverpool er mentalt sterke

En sterk prestasjon i helgens runde stod Liverpool for da de snudde 0-2 til 3-2 borte mot Manchester City.

- Det er sterkt mentalt av Liverpool å snu 0-2, men samtidig så er det en tåpelig utvisning City får på Zabaleta. Det er håpløst å sette laget ditt i en slik situasjon når du leder. Likevel så ser vi at det har skjedd noe med Liverpool i år. Det er ikke første gang de snur en kamp på slutten, og det viser en sterk mental styrke og tålmodighet. Så har de selvsagt matchvinnere i Torres og Kuyt som imponerer meg, og naturligvis Gerrard. Hvis Keane også kan begynne å score så har de mange.

Tjærnås er også klar til å sette Liverpool sin start som en mulig grobunn for et seriegull i mai.

- Før sesongen satt jeg dem på 3. plass, men jeg sa at det blir tettere mellom dem og Chelsea og Manchester United. Jeg stilte spørsmålstegn ved om de kunne få en god start, og med den de har fått nå, samt en stor tropp, så kan det gå hele veien, sier han.

Chelsea imponerer igjen

Serielederen i Premier League heter fortsatt Chelsea, og de imponerte stort i søndagens oppgjør mot John Carews Aston Villa. Londonerne så ut til å ha full kontroll hele veien på laget som mange tipper blir best etter de beste (5. plass) i årets serie.

- Det er en understatement å si at Chelsea er solide. Vi har nesten ikke sett svakheter hos dem så langt. Jeg synes de er spesielt imponerende mot Aston Villa med mange nøkkelspillere ute. Det viser at de har en bred tropp med kvalitet, og de viser en stabilitet som må til for å gå hele veien. De var mine favoritter før sesongstart, og de har i hvert fall blitt mindre favoritter etter den starten de har hatt. Laget ser veldig harmonisk ut på alle måter.

Når det gjelder Aston Villa presterte de årets dårligste kamp så langt på Stamford Bridge, sier Tjærnås.

- Jeg har sett alle Villa-kampene i år, og de gjør sin dårligste hittil. De vant ikke ballen i gode posisjoner, og de fikk dermed ikke til kontringsbiten sin. Det var en dårlig dag på jobben. Nå må vi også huske på at de har hatt syv kamper på 21 dager med stort sett samme de samme 11 i startoppstillingen, så en nedoverbakke var ventet. De kommer nok tilbake, men det er en lang vei å gå opp til de fire store i serien, sier han.

Man U i ferd med å finne seg selv

Manchester United leverte varene i bortemøtet med Blackburn, og begynner å likne mer og mer sitt vante jeg.

De blir bedre og bedre for hver uke, selv om de er tungt rammet av forfall sentralt i banen. Grunnen til at de kommer nå er at Rooney har vært bra i det siste, Ronaldo er på vei til å finne seg selv igjen, og i den andre enden har de solide van der Sar. Han gjør sjelden feil, og midtstopperparet er blant de beste i verden. De slipper til lite bakover, sier han.

Arsenal snubler videre

Arsenal gikk på et nytt poengtap i helgen, borte mot Sunderland.

- Det er ikke godt nok av Arsenal. De har nå tapt åtte poeng mot lag de ikke bør tape poeng mot, altså Fulham, Hull og Sunderland. Når de har tapt så mye på de første kampene så kan de ikke tape mot de fire store. Det begynner å bli en klisje, men Arsenal er fryktelig gode når de er i slag, men de har et lavere minstenivå enn konkurrentene, og de taper poeng der hvor Manchester United eller Chelsea ikke ville ha gjort det. Wenger er også trofast mot én måte å tenke fotball på, og det er mye bra i det, men han evner ikke, eller vil ikke, ha en plan b som kan avgjøre kampene.

Newcastle-moral

Til slutt spør vi Tjærnås hva han synes om Newcastle, som etter en forferdelig tung sesonginnledning gjorde en sterk opphentning mot Everton, og snudde 0-2 til 2-2 på bortebane.

- Dette var et langt steg for Newcastle, og det ser ut til at laget har moral igjen. Sesongen har vært et organisatorisk kaos på alle nivåer, det virker ikke som om noen har pratet sammen. Sporstsdirektør og manager har vært i utakt, styret og manager i har vært i utakt, og fansen raser mot alt og alle. Det er tegn på krise, og fansen fortjener bedre. De skriker etter en sterk manager, sier han.

- Kan Kevin Keegang gjøre enda et comeback, slik spekulasjonene tilsier?

- Jeg tror faktisk at det kan skje. Hvis en ny eier kommer inn og sier at de vil satse, og satse på Keegan, så har han jo i hvert fall supporterne i ryggen, avslutter Lars Tjærnås til ABC Nyheter.


Les mer om Premier League på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus