Dos Santos frelste Vålerenga på overtid

<p class="hidden"> VIFs Freddy dos Santos (tv) i kamp med Glimts Trond Olsen under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld. Foto: Vnaderlock / SCANPIX</p>
 VIFs Freddy dos Santos (tv) i kamp med Glimts Trond Olsen under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Vålerenga på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld. Foto: Vnaderlock / SCANPIX

<pAlltid hardt arbeidende Freddy dos Santos ble matchvinner da Vålerenga vendte til 2-1-seier over Bodø/Glimt i sluttminuttene på Aspmyra søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotball: Bodø/Glimt – Vålerenga 1-2
Bodø/Glimt – Vålerenga 1-2 (0-0)
5957 tilskuere
Mål: 1-0 Christian Berg (81), 1-1 Kjetil Wæhler (88), 1-2 Freddy dos Santos (90).
Dommer: Sven Erik Edvardsen, Hamar.
Gule kort: Per Verner Rønning, Willis Forko, Bodø/Glimt, Luton Shelton, Morten Berre, Martin Andresen, Vålerenga.
Rødt kort: Harmeet Singh (70), Vålerenga.
Lagene:
Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Mounir Hamoud, Johan Lædre Bjørdal (Stian Theting fra 7.), Per Verner Rønning, Willis Forko – Runar Berg, Christian Berg, Birkir Bjarnason (Thomas Rønning fra 81.) – Jan Derek Sørensen, Stig Johansen (Thiago Martins fra 55.), Trond Olsen.
Vålerenga (4-4-2): Troy Perkins – Morten Berre (Armin Nouri fra 62.), André Muri, Kjetil Wæhler, Freddy dos Santos – Harmeet Singh, Lars Iver Strand, Martin Andresen, Luton Shelton (Bojan Zajic fra 68.) – Mohammed Abdellaoue (Kristofer Hæstad fra 80.), Bengt Sæternes. (©NTB)

Vålerenga måtte ned på ti mann før de fikk den rette «tenningen». Oslo-laget spilte de siste 20 minuttene med en mann mindre etter at Harmeet Singh fikk direkte rødt kort for stempling i det 70. minutt, et tvilsomt idømt rødt kort av dommer Sven Erik Edvartsen.

Bodø/Glimt tok ledelsen ved Christian Berg i det 81. minutt da han på elegant vis plasserte ballen i hjørnet fra rundt 18 meters hold, helt utakbart for Vålerengas keeper Troy Perkins. Da så Glimt ut til å sikre seg tre viktige poeng i medaljekampen.

Etterlengtet opptur

Vålerenga med kaptein og manager Martin Andresen på midten har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen, og bare cupfinaleseier kan rette opp noe av det slette inntrykket fra seriespillet. Men søndag kom den første seieren siden 13. juli, og dermed er nedrykksspøkelset iallfall forvist fra Valle.

– Det er ikke noen bedre måte å vinne på enn det vi gjorde i dag hvor vi var ti mann og kom under i målprotokollen, sa Andresen etter kampen.

I løpet av de fem siste minuttene av bortemøtet mot Glimt scoret oslolaget to ganger, først på en heading fra landslagsuttatte Kjetil Wæhler i det 88. minutt. Freddy dos Santos sørget for tre poeng til Vålerenga med et skudd på volley etter corner, tre minutter og 20 sekunder på overtid.

Brutalt effektive

Glimt styrte store deler av kampen i første omgang, men skapte ikke de klare sjansene. Jan Derek Sørensen var nærmest da han tverrvendte inne i boksen, men skuddet strøk utenfor.

Vålerenga spilte seg til få sjanser i løpet av kampen, men var brutalt effektive i slutten av annen omgang.

– Jeg må innrømme at siste uka har vært tøff med mye kritikk mot trenerteamet, sa Wæhler, som mente at måten de kom tilbake på viste noe av moralen som bor i laget.

Personvernpolicy