Meny

Myggen er tilbake

Her kommer han. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 11.000 reiste seg da Erik Myggen Mykland (37) i dag gjorde comeback for Start.

58 minutter inn i kampen mot Sandnes/Ulf kom øyeblikket hele Fotball-Norge har ventet på siden Erik Mykland annonserte sine comeback-planer i sommer: Til øredøvende jubel fra over 11.000 sørlendinger på Sør Arena entret Erik Mykland banen, på stillingen 4-1 til Start.

Det var klart at comebacket skapte ekstrajobb i bilettutsalget i Kristiansand i dag. Starts årsbeste er 7904 tilskuere i en hjemmekamp.

Mens det i dag var det 11.028 tilskuere.

Gikk av hengslene

Start ledet allerede 4-1 over nedrykkstruede Sandnes Ulf da Myggen kom inn for Geir Ludvig Fevang. Han rakk å markere seg med en målgivende pasning da Aram Khalili lekkert brassesparket inn sluttresultatet bare minutter etter Myggens comeback. Hver gang ikonet var i nærheten av ballen gikk rekordpublikumet nærmest av hengslene.

Det er 19 år siden Mykland debuterte for Start. Siden den gang har midtbaneeleganten spilt for klubber som Utrecht, Linz, Panathinaikos, 1860 München og FC København. Han la opp etter store akillesproblemer i FCK for fem år siden. Mykland har hele 78 landskamper for Norge.

I september kom det fram at Mykland er siktet i en narkotikasak fra 2006. Myggen har tatt et kraftig oppgjør med seg selv og jobbet hardt for å komme tilbake som fotballspiller i kjølvannet av narkotikamisbruket. Søndag fikk han sin belønning.

Med tre poeng søndag sikret Start i praksis opprykk. Det er 11 poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplass når fire kamper gjenstår, og det sløser ikke laget bort.

Sandefjord tok også et langt steg mot opprykk med 3-1-seier over Moss. Laget er tre poeng bak Start. Odd Grenland, Start og Sandefjord tar de tre første plassene og spiller i eliteseriens 16-lagsserie neste år.

Ny KIL-seier

Kongsvinger tok en livsviktig seier i bunnstriden da Alta ble slått 2-1 i Finnmark.

Utgangspunktet var greit: Med seier ville Tom Nordlie og co. ha en luke på fire poeng ned til nedrykksplass. Tap ville bety fortsatt kniven på strupen. Til tross for at Alta var det beste laget i Finnmarkshallen, var det KIL som ville mest og kjempet til seg alle tre poengene.

Randall Brennes ga gjestene ledelsen rett etter pause da Alta-forsvaret sov og ga spissen all den tid han ønsket på fem meters hold. Brennes brukte hodet og styrte inn 1-0. Ørjan Berg-Hansen satte inn 2-0 på et langskudd som skiftet retning ti minutter etter, og da hjalp det lite at Magnus Andersen banket ballen i krysset fra 16 meter tre minutter på overtid. Kongsvinger tok sin tredje strake seier.

Uendret

Kampen om kvalifiseringsplassen er uforandret etter at både Sogndal og Notodden fikk ett poeng søndag. Sogndals Kai Risholt fikset 2-2 to minutter før full tid mot Sparta Sarpsborg, mens Notodden skuffet i et målløst oppgjør mot bunnlaget Hødd. Dermed er det Sogndal som innehar fjerdeplassen på tabellen, ett poeng foran Notodden.

Sandefjord tok tre enkle poeng i kampen mot Moss søndag og ligger an til direkte opprykk med sin tredjeplass, åtte poeng foran Sogndal.

Start – Sandnes Ulf 5-1 (2-1)

11.028 tilskuere

Mål: 0-1 Morten Eriksen (4), 1-1 Leif Otto Paulsen (23), 2-1 Jesper Mathisen (30), 3-1 Aram Khalili (49), 4-1 Geir Ludvig Fevang (54), Khalili (61).

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn.

Gult kort: Bernt Hulsker, Start, Asle Andersen, Jørn Hagen, Tom Erik Maldal, Sandnes Ulf.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus