Kuyt fullførte utrolig opphenting

<pLiverpool snudde 0–2 til 3–2.</p

Manchester City–Liverpool 2–3.

Liverpools form og evne til å avgjøre vanskelige kamper den siste tiden har gitt næring til gulldrømmen. Det ble neppe dårligere i dag. En overtidsscoring av Dirk Kuyt fullførte en utrolig snuoperasjon.

– Det positive var spillernes reaksjon etter en dårlig første omgang. Reaksjonen og karakteren vi viste i annen omgang, var for meg nøkkelen til å vinne kampen, sa Liverpool-manager Rafa Benítez etter dramaet, ifølge Liverpools hjemmeside.

Frisparkfulltreffer

Klubbens strålende sesongstart så ut til å få seg en knekk da Manchester City gikk opp i 2–0 før pause.

Steven Ireland dunket vertene i ledelsen fra kort hold.

Så, få minutter før pause, fikk Javier Garrido en frisparksjanse ved hjørnet av sekstenmeteren. Med et utsøkt treff skrudde han ballen høyt inn i nærmeste hjørne.

Torres-show

Men Liverpool svarte etter 55 minutter. Fernando Torres kom seg frem på et innlegg fra Arbeloa, og skled ballen inn i nettmaskene.

Tolv minutter etter Torres’ scoring satte Citys Pablo Zabaleta inn en hårreisende takling på Xabi Alonso. Det resulterte i et fortjent rødt kort til Zabaleta. Alonso unngikk skade.

Liverpool tok kommandoen i kampen. Og nok en gang ble Fernando Torres redningsmann.

Storscoreren steg til værs etter en Gerrard-corner og headet inn utligningsmålet – hans femte fulltreffer i årets Premier League-sesong.

– Vi vet hvor viktig Torres er for oss. Han er alltid en trussel for forsvarsspillerne, og han kan score mål. Han skaper mye rom for lagkameratene og er en fantastisk gutt med en god mentalitet. Han var uheldig som ikke scoret hat-trick, sa Rafa Benítez.

Fullendt snuoperasjon

Den største heltestatusen måtte han imidlertid overlate til Dirk Kuyt, som gjorde snuoperasjon komplett.

Nederlenderen satte ballen i det åpne målet på overtid og ga Liverpool lagets femte seier av syv mulige. Det betyr samme poengsum som ligaleder Chelsea. På Anfield har man fått ferten av gull.

Skåret i den røde gleden var imidlertid at Martin Skrtel gikk av banen med det som lignet en alvorlig skade.

Les mer om Manchester City og Liverpool på Startsiden.