Uvær over Sør-Norge

<p class="hidden">Nedbør og vind veltet trær og skapte vanskelige kjøreforhold flere steder på Østlandet i helgen. Deler av dette treet i Hartmannsvei i Oslo kom inn gjennom et vindu. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX </p>
Nedbør og vind veltet trær og skapte vanskelige kjøreforhold flere steder på Østlandet i helgen. Deler av dette treet i Hartmannsvei i Oslo kom inn gjennom et vindu. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

<pKraftig vind opp til storms styrke skapte problemer rundt Oslofjorden natt til søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange trær har veltet i den kraftige vinden, og uværet har skapt store problemer i Vestfold, Buskerud, Telemark og Østfold. Flere tusen ble strømløse etter uværet.

Se hvordan været blir hos deg.

Politiet på Østlandet melder om stor pågang fra publikum om nedblåste trær, men det skal ikke ha kommet meldinger om personskade. Mye nedbør og store vannmengder i veibanen skapte også problemer på flere veier på Østlandet.

– Vi har fått meldinger om minst 50 nedblåste trær i løpet av natten. Tre av trærne falt over E18, forteller operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Han opplyser at i Sandefjord blåste et stillas over ende, men ingen kom til skade, og på Nøtterøy har en flytebrygge med mange store båter slitt seg og truffet en annen brygge.

Her er de materielle skadene store og kan komme opp i store beløp, sier operasjonslederen.

Liten storm

Ifølge Meteorologisk institutt har vindstyrken vært oppe i 22 meter per sekund.

– Det har vært liten storm over hele Sør-Norge i natt, opplyser vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen til VG Nett søndag morgen.

Hun forteller at nattens uvær var den første stormen i Sør-Norge i år, men at det verste uværet skal være over i løpet av søndagen.

– Det er mulig vinden vil øke til sterk kuling på Sørlandet søndag ettermiddag, men det verste har passert nå, sier Bentsen.

Stengte veier

Flere mindre veier på Østlandet var fortsatt stengt ved sjutiden søndag morgen etter at trær var falt over kjørebanen.

– Minst 30 trær har blåst ned i Østfold i løpet av natten, forteller operasjonsleder Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt til NTB.

I Buskerud melder politiet om minst 13 nedblåste trær.

Også i Grenland har uværet skapt problemer.

– Vi har fått mange meldinger om trær i veien fra Kragerø, Bamble og Porsgrunn, forteller operasjonsleder Elise Gotliebsen i Telemark politidistrikt.

Ifølge NRK var over 5.000 husstander i grenlandsområdet strømløse søndag morgen, men de fleste fikk strømmen tilbake i løpet av formiddagen.

Snø i fjellet

Statens vegvesen melder om glatte veier og problemer på flere fjelloverganger i Sør-Norge. Over Haukelifjell meldes det om vekslende føre mellom bar vei og snø og isdekke. Det samme gjelder riksvei 7 over Hardangervidda.

Riksvei 51 over Valdresflya var søndag midlertidig stengt på grunn av uvær. (©NTB)

Personvernpolicy