Innrømmer å ha slått småbarnsfar i Porsgrunn

<p class="hidden"><span class="edrumImageCaption">Søndag lå det blomster og tente lys på stedet der tobarnsfaren ble slått ned natt til i dag. Foto: Andreas H. Lunde.<br></span></p>
Søndag lå det blomster og tente lys på stedet der tobarnsfaren ble slått ned natt til i dag. Foto: Andreas H. Lunde.

<pEn 24 år gammel mann innrømmer å ha slått 38-åringen som senere døde i Porsgrunn natt til søndag. Men 24-åringen nekter straffskyld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle småbarnsfaren ble funnet bevisstløs utenfor utestedet Park i Jernbanegata i Porsgrunn i Telemark natt til søndag. Da blødde han fra hodet. Legene på sykehuset i Skien erklærte ham død snaut to timer senere.

Søndag ettermiddag vedgikk en 24 år gammel mann at det var han som slo 38-åringen. Likevel erkjenner han ikke straffskyld etter siktelsen for legemsbeskadigelse med døden til følge, opplyser hans forsvarer, advokat Heidi Ysen.

– Han er langt, langt nede. Det er vel det eneste man kan si om hans situasjon akkurat nå, sier Heidi Ysen til Dagbladet. Hun møtte sin klient søndag formiddag.

Pågrepet hjemme

24-åringen ble avhørt av politiet søndag, etter å ha blitt pågrepet uten dramatikk i sitt hjem i Bamble klokken sju om morgenen. Han har samtykket i varetektsfengsling. Retten tar stilling til lengden på fengslingen og eventuelle restriksjoner mandag.

– Ellers er det for tidlig å si noe om foranledningen eller gå nærmere inn på hva som skjedde i natt, sier hun søndag.

Det var opplysninger fra vitner til hendelsen som førte til pågripelsen.

Politiadvokat Håvard Kalvåg opplyser at det skal ha vært kontakt mellom den siktede 24-åringen og avdøde tidligere lørdag kveld, men at de ikke kjente hverandre fra før. Kalvåg bekrefter at 24-åringen er en kjenning av politiet.

Kjenning av politiet

– Politiet kjenner til den siktede fra før. Han har også vært innblandet i voldsepisoder tidligere, opplyser politiadvokaten til NTB.

Politiet etterforsker saken videre, og den avdøde blir sendt til obduksjon mandag morgen for å avklare dødsårsaken.

Det var klokken 2.28 natt til søndag politiet fikk melding om at en mann var slått ned utenfor utestedet Park i Jernbanegata i Porsgrunn. Han skal ha vært på puben Jimmy's, før han gikk noen få meter oppover mot Park, ifølge VG Nett.

Politiet jobber fortsatt med å kartlegge hendelsesforløpet, og ber om opplysninger fra vitner. (©NTB)

Personvernpolicy