Slik spiller et gullag, Villa!

<p class="hidden"> Joe Cole banket inn Chelseas første mål. Foto: Carl de Souza/AFP/Scanpix.</p>
 Joe Cole banket inn Chelseas første mål. Foto: Carl de Souza/AFP/Scanpix.

<pChelsea lekte seg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea–Aston Villa 2–0.

Aston Villa kom til Stamford Bridge i storform, med tre strake seire, ubeseiret på de fem siste mot Chelsea, og med en fyrverkerikamp i mente.

I tilsvarende oppgjør på Stamford Bridge i fjor ble det 4–4, tre utvisninger og to straffer etter en festforestilling fra begge lag.

I dag var det tilsynelatende bare ett lag på banen.

– Hva mer kan jeg ønske meg? Ingenting, sa Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari, ifølge Chelseas hjemmeside, etter seieren.

Les også: Kuyt fullførte utrolig opphenting

Enveiskjøring

Chelsea spilte ut mesteparten av sitt register, rullet over Aston Villa, og kunne vunnet mye mer. Takket være Brad Friedel og upresise avslutninger ble det imidlertid med Joe Coles og Nicolas Anelkas scoringer før hvilen.

– Jeg er fornøyd fordi vi spilte svært godt. Og for meg var det sesongens viktigste kamp, for med seier tok vi serieledelsen, og nå har vi minst ti dager til å få spillere i slag, sa Scolari.

John Carew & co. fikk en leksjon i hva det vil si å kjempe om gullet.

– Jeg synes Chelsea var briljant i dag, absolutt briljant, og hvis vi skulle kunnet konkurrere med dem, måtte alle de beste spillerne våre spilt på sitt høyeste nivå, sa Villa-manager Martin O'Neill.

Sjanserikt

Ballack, Malouda og Lampard hadde vært nær scoring med hver sine avslutninger da Joe Cole endelig fant nettmaskene. Chelsea regisserte en pen opprulling og Lampard fant Cole, som fra kort, skrått hold dundret ballen i mål.

Da hadde Aston Villa knapt vært over midtbanen. Chelsea angrep med mange spillere, og var over Villa-spillerne så fort de mottok ballen.

Minutter etter 1–0-scoringen ladet Nicolas Anelka kanonen. Franskmannens prosjektil traff tverrliggeren.

Cruisekontroll

Men Anelka fikk sin scoring til slutt, og punkterte den vesle luften som var igjen i Villa-ballongen, like før pause. Brad Friedel vartet opp med to redninger på rad, men på tredje forsøk måtte amerikaneren kapitulere, og Anelka scoret sitt fjerde for sesongen.

John Carew var lite borti ballen i Villa-angrepet, men var nær ved en scoring etter en times spill. Cech var på bærtur, men Carew nådde ikke frem på Agbonlahors innlegg.

Ballack og Kalou kunne lagt på til flere, men Chelsea skrudde ned farten mot slutten, og cruiset inn til tre poeng og tabelltopp foran Liverpool og Hull.

Rekken med ubeseirede kamper på Stamford Bridge er utvidet til 86.

Personvernpolicy