Stoner vant i skyggen av Rossi

Australias Casey Stoner (venstre) spruter champagne på USAs Nicky Hayden etter Australias Grand Prix søndag. Foto: AFP / Paul Crock.
Australias Casey Stoner (venstre) spruter champagne på USAs Nicky Hayden etter Australias Grand Prix søndag. Foto: AFP / Paul Crock.

<pCasey Stoner ledet fra start til mål og sørget for hjemmeseier i Australias Grand Prix for annet år på rad. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Phillip Island (NTB-AP): Men toeren Valentino Rossi imponerte mest.

Rossi kjørte seg opp fra 12. startposisjon etter å ha veltet i kvalifiseringen lørdag. Han slo hode og nakke da han veltet, og søndag våknet han med kraftig hodepine.

- Hodet mitt føltes som det skulle eksplodere. Det var en katastrofe, jeg følte meg veldig dårlig. Men så fikk jeg litt massasje og tok noe medisin mot smertene, og på banen følge jeg meg bra, sa italieneren.

Han var oppe på 8.-plass etter en runde og på 5.-plass etter fire runder. Til sist var han 6,5 sekund bak Ducati-fører Stoner, som kunne kjøre seiersrunde med australsk flagg mens noen av de 50.541 tilskuerne stormet banen for å hylle ham.

For god

- Jeg hadde noen gode rundetider og fikk en klar ledelse. Vanligvis er det ikke så lett på denne banen, sa Stoner etter sin femte seier for sesongen. Også han er vant til å kjempe mot smerter. Han har et brukket bein i håndleddet og skal opereres etter sesongen.

I fjor tok Stoner VM-tittelen i MotoGP-klassen, men i år har Rossi vært for god. Italieneren avgjorde tittelkampen allerede forrige helg. Søndag kjørte Rossi inn til sin 12. strake pallplassering i Australias Grand Prix.

- Det var et veldig spennende løp for meg. Jeg kunne ikke slappe av et sekund, sa Rossi.

Nicky Hayden fra USA ble nummer tre.

Fransk mester

I kvartlitersklassen økte Marco Simoncelli fra Italia sin ledelse i VM-sammendraget med sin seier, mens franske Mike di Meglio sikret VM-tittelen med førsteplass i 125 cc-klassen.

Simoncelli har 37 poengs ledelse på Alvaro Bautista foran de to siste løpene i Malaysia og Valencia. (©NTB)

Personvernpolicy