Presidentkandidatene spisser albuene

I løpet av de neste dagene håper John McCain (venstre) å få snudd valgvinden ved hjelp av hardere kritikk av Obamas karakter som politiker. Her fotografert under første presidentdebatt 26. september i år. Foto: AFP / Emmanuel Dunand.
I løpet av de neste dagene håper John McCain (venstre) å få snudd valgvinden ved hjelp av hardere kritikk av Obamas karakter som politiker. Her fotografert under første presidentdebatt 26. september i år. Foto: AFP / Emmanuel Dunand.

<pJohn McCains valgstab lover harde angrep mot Barack Obamas karakter i innspurten av valgkampen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP-AP): Siden finanskrisen brøt ut har Demokratenes presidentkandidat Barack Obama økt sitt forsprang foran Republikanernes kandidat John McCain på meningsmålingene både på landsbasis og i viktige vippestatene.

I løpet av de kommende dagene vil McCain forsøke å snu valgvinden ved hjelp av hardere kritikk av Obamas karakter som politiker.

McCains politiske rådgiver Greg Stimple kunngjorde fredag at valgkampens siste måned blir «svært aggressiv», og han gjorde det klart at søkelyset nå vil bli rettet mot Obamas liberale og «altfor risikable» politiske rulleblad.

Også Republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin har gjort det klart at det er på høy tid å «kaste hansken» i valgkampen.

Tvilsomt vennskap

Lørdag gikk Palin hardt ut på et valgmøte da hun hevdet at Barack Obama knytter vennskapsbånd med terrorister.

- Obama er en person som ser ut til å se på USA som så ufullkomment at han knytter vennskapsbånd med terrorister som er villige til å gå til angrep på sitt eget land, sa Palin.

Utgangspunktet for uttalelsen er forholdet mellom Barack Obama og William Ayers, som var medlem av den radikale gruppen Weathermen på 1960-tallet.

Gruppen plantet blant annet bomber i Pentagon og Capitol.

Ayers og Obama kom i kontakt med hverandre gjennom politisk arbeid på 1990-tallet, men de har aldri pleiet noe nært vennskap. Ayers er nå professor på University of Illinois i Chicago.

- Desperat

Obamas talsmann Hari Sevugan avviser Palins uttalelse som «desperat og usann» og beskylder Republikanerne for å føre en uverdig valgkamp.

- I stedet for å tilby løsninger for amerikanske arbeidere og familier som kjemper seg gjennom økonomiske nedgangstider, byr de på mer smusspolitikk og usannheter, sier Sevugan.

Obama valgte ikke å svare direkte på Palins uttalelse da han holdt tale i Asheville lørdag kveld, men han tok til orde for en mer redelig valgkamp.

- Folk er lei av politiske avledningsmanøvrer og uttalelser som sår splid, en form for politikk som sier at vinneroppskriften i et valg er motbydelige reklameinnslag og løgner om motstanderen. (©NTB)

Personvernpolicy