Meny

Kjære Sylvia

Ted Hughes dikterskap har havnet i skyggen av hans berømte kone Sylvia Plath.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ted Hughes har fått skylden for Sylvia Plaths selvmord. Nå er brevene hans til henne å lese i en ny bok.

- Å skrive brev er en fantastisk måte å trene seg på å føre samtaler med verden, uttalte dikteren Ted Hughes. Nå er forfatterens brev fra han var 17 år til han døde i 1998 samlet mellom to permer. En rekke av brevene er skrevet til Sylvia Plath.

Ted Hughes er ansett som en av de siste hundre årenes mest sentrale britiske diktere. Likevel er han best kjent som ektemannen til poeten og forfatter av «Glassklokken» Sylvia Plath.

Etter Plath sitt selvmord i 1963 ble Hughes utpekt av mange av Plaths tilhengere som årsaken til at hun døde. Det var han som sikret at manuset til hennes nå mest kjente diktsamling «Ariel» ble gitt ut etter selvmordet.

- Brevene til Hughes gjør endringene i hans forfatterskap etter Plaths død enda klarere, skriver The New York Times i sin anmeldelse, som mener at den klarsynte dikteren i Hughes forsvant etter tragedien.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus