Nytt steg mot gullet

<pI 75 minutter stanget Stabæk mot veggen og virket tannløse. Men plutselig våknet den livsfarlige angrepsrekken, og dermed endte det 3-0 til hjemmelaget mot HamKam på Nadderud lørdag kveld.</p

Stabæk – HamKam 3-0
Stabæk – HamKam 3-0 (0-0)
5478 tilskuere
Mål: 1-0 Alanzinho (77), 2-0 Daniel Nannskog (79), 3-0 Jon Inge Høiland (86).
Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink.
Gult kort: Vegar Bjerke, HamKam.
Lagene:
Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Christian Keller, Morten M. Skjønsberg, Niklas Sandberg, Jon Inge Høiland – Johan Andersson (Tor Marius Gromstad fra 90.), Pontus Farnerud (Vegar Hedenstad fra 90.), Henning Hauger, Alanzinho – Veigar Pall Gunnarsson (Tommy Stenersen fra 90.), Daniel Nannskog.
HamKam (4-4-2): Jon Masalin – Arnar Førsund, Frode Bjørnevik, Knut Henry Haraldsen, Tom Kristoffersen – Vegar Bjerke (Marius Gullerud fra 84.), Markus Ringberg, Ante Vitaic, Tommy Øren (Leonardo Ferreira Da Silva fra 84.) – Oliver Karekezi, Marcus Pedersen (Oluwasagun Abiodun fra 84.). (©NTB)

Dermed er Stabæk ni poeng foran sine nærmeste rivaler i gullkampen. Både Tromsø og Fredrikstad har fire kamper igjen å spille, og kan maksimalt oppnå 12 poeng.

Et Stabæk som i aller høyeste grad er i førersetet hva gulljakten angår var ventet å enkelt sikre tre nye poeng hjemme mot HamKam. Slik endte det også til slutt, men Stabæk måtte lete lenge og jobbe hardt for målene sine. Det ble alt annet enn enkelt for de mørkeblå fra Bekkestua.

Kompakte HamKam

Kampen åpnet tregt med et HamKam-lag som tydelig hadde forberedt seg på oppgaven de sto foran. Stabæk var utvilsomt mest interessert i å gå forover, men et kompakt HamKam-forsvar demmet godt opp.

Veigar Pall Gunnarsson og Alanzinho ble omgangen gjennom fratatt ballen etter å ha gått seg fast i små klynger av HamKam-spillere. Ikke siden Tromsø gjestet Nadderud tidligere denne sesongen hadde serielederen levert en like svak omgang.

Annen omgang åpnet i som den første sluttet, med lite presisjon og uten målsjanser. Et lite kvarter ut i omgangen var det bortelaget som virket mest farlig. Gjestene klorte seg fast på Stabæks banehalvdel, men lyktes ikke med å skape virkelig farlige sjanser.

Angrepslinjen våknet

Med et drøyt kvarter igjen å spille husket omsider hjemmelaget hvor bortelagets mål på Nadderud var plassert. Alanzinho fikk ballen på sin høyre side og spilte vegg med Gunnarsson. Med en luke mot mål tok han sjansen og skjøt mot den venstre stolpen. Der var det rom, og Stabæk ledet.

Når slusene først er åpnet på Nadderud, har det denne sesongen vært en tendens til at målene renner inn. Slik ble lørdag kveld også, for kun to minutter senere var Daniel Nannskog på tokt.

Jon Inge Høiland gikk på løp opp sin venstre side og fikk ballen fra Gunnarsson. Ballen sendte han videre til Nannskog, som puttet den til høyre for Jon Masalin. Dermed sto det 2-0, og de tre poengene var sikret.

Men Stabæk ville fortsatt mer. Gunnarsson tok frispark et stykke utenfor 16-meteren. Skuddet hans traff Jon Inge Høiland, skiftet retning og gikk i mål bak en sjanseløs Masalin.

HamKam hadde på mange måter fortjent et poeng, men Stabæk har denne sesongen klart å vinne på dårlige dager og det betyr at gullet er nærmere enn noen gang. HamKam risikerer søndag å bli skjøvet ned fra kvalifiserings- til nedrykksplass igjen.