Meny

Dynamitt-mann pågrepet i væpnet politiaksjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i slutten av 30-årene ble lørdag kveld pågrepet i en væpnet politiaksjon i Erdal på Askøy i Hordaland. Han skal ha vært i ulovlig besittelse av dynamitt.

Væpnede politistyrker rykket ut til Erdal lørdag ettermiddag. Politiet lette etter en mann som de ønsket å pågripe. Etter en stund mente politiet å ha lokalisert vedkommende, hjemme hos seg selv.

I 21-tiden ble mannen pågrepet.

- Pågripelsen skjedde udramatisk utenfor et hus. Mannen kom ut for egen maskin, sier jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt, Lars Morten Lothe til bt.no.

– Han hadde både dynamitt og fenghetter, og vi mener han skulle bruke dette til ikke legitime formål. Vi kommer til å sikte mannen i løpet av kvelden, sier jourhavende jurist Lars Morten Lothe i Hordaland politidistrikt til NTB.

Mannen er mellom 35 og 40 år gammel. Pågripelsen skjedde utenfor et hus bolig på Askøy utenfor Bergen som skal være mannens bolig.

Blir siktet

Mannen kommer i løpet av lørdagskvelden til å bli siktet etter straffelovens paragraf 161, som har en strafferamme på seks års fengsel. Paragrafen omhandler besittelse av sprengstoff med hensikt om å begå en straffbar handling.

Mannen skal imidlertid ikke ha framsatt trusler om å ville skade andre mennesker.

Politiet aksjonerte etter å ha fått tips om dynamitten lørdag ettermiddag.

– Men selv om han ikke har truet med på ta livet av noen, er det truende i seg selv å være i besittelse av dynamitt som man har til hensikt å bruke til ikke legitime formål, sier Lothe.

Undersøker mental tilstand

Mannen kommer til å bli framstilt for lege med tanke på å undersøke hans mentale tilstand. Om han skal framstilles for varetektsfengsling vil det bli tatt stilling til senere.

Lothe betegner situasjonen tidligere lørdag som potensielt farlig, og store bevæpnede politistyrker ble sendt til stedet lørdag ettermiddag.

– Det er derfor vi har bevæpnet oss, for å ivareta vår egen og eventuelt andres sikkerhet, sier han. Han understreker at mannen først og fremst utgjorde en fare for seg selv.

Vis større kart
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus