Meny

Arsenal i gullproblemer

Reddet Arsenal fra ny fiasko. Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sunderlands Leadbitter gråt av scoringsglede, men Arsenal ble reddet av en overtidsheading av Cesc Fàbregas.

Sunderland–Arsenal 1–1.

Arsène Wenger fortalte at han fikk fysisk vondt av Arsenals 1–2-tap for Hull forrige helg.

På tampen av dagens møte med Sunderland så problemene ut til å nå nye høyder – for Wenger så vel som for Arsenal.

Sunderlands Grant Leadbitter satte spektakulært inn 1–0, og Arsenals tredje serietap var tvingende nært. Men på overtid steg lille Cesc Fàbregas til værs og berget ett poeng etter et hodestøt.

– Vi hadde en god innstilling, og kjempet godt, sa Arsène Wenger til Sky Sports etter kampen, før han uttrykte frustrasjon over problemene med å bryte gjennom Sunderlands forsvarsmur.

Les også: Tar Premier League med storm

Tannløst

Arsenals kvote for poengtap er godt fylt allerede. I dag glimret også storspillet med sitt fravær, i kontrast til tirsdagens overhøvling av Porto. Sunderland lå lavt og kompakt, og et Arsenal som manglet kreativitet, slet med å trenge igjennom forsvarsrekken.

– Det var frustrerende. Sunderland kom aldri ut, de var fornøyd med å forsvare seg, og prøvde aldri å spille, sa Arsène Wenger.

Alexandre Song misset en stor sjanse for Arsenal med en heading over målet, før Djibril Cissé burde gitt vertene ledelsen. Han rappet opp en svakt tilbakespill og kom alene igjennom, men Manuel Almunia avverget med en god inngripen.

Robin van Persie trodde han hadde ført Arsenal i ledelsen da han traff nettmaskene ti minutter etter pause, men dommeren mente ballen hadde vært over linjen i forkant, og annullerte.

Les også: Endelig bortetriumf

Gledestårer

Festfotballen og sjansene tilhørte sjeldenhetene på Stadium of Light – helt til Grant Leadbitter fikk en skuddmulighet fem minutter før slutt. Innbytteren dundret til, traff mål oppe ved vinkelen – og feiret med gledestårer.

Arsenal satte inn en liten sluttspurt. Godt inn i overtiden kom betalingen. Redningsmannen var Cesc Fàbregas.

Midtbaneeleganten er ikke viden kjent for sitt hodespill, men mot Sunderland holdt det til poeng. Fàbregas slo flere Sunderland-forsvarere i luften og nikket inn 1–1.

Arsenal klatret dermed til 3. plass, men har atskillige bekymringer å ta tak i.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus